Ţările baltice şi Polonia cer interzicerea sportivilor ruşi de la evenimentele sportive

Ţările Baltice şi Polonia se alătură apelurilor pentru interzicerea ruşilor de la evenimentele sportive. Solicitarea apare după ce Comitetul Olimpic a anunţat că ia în considerare o modalitate prin care sportivii din Rusia şi Belarus să poată participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

459 afișări
Imaginea articolului Ţările baltice şi Polonia cer interzicerea sportivilor ruşi de la evenimentele sportive

Paris 2024, Facebook

Lituania, Estonia, Letonia şi Polonia au cerut ca sportivilor din Rusia şi Belarus să li se interzică participarea la orice eveniment sportiv până la finalul războiului din Ucraina.

Cele patru ţări, care se învecinează cu Rusia şi Belarus, au susţinut puternic Ucraina şi au fost printre primele care au trimis arme în urma invaziei din februarie 2022.

Declaraţia de joi, emisă de Lituania în numele tuturor ţărilor menţionate, urmează anunţului de miercuri al Letoniei, care a anunţat că va boicota Jocurile Olimpice din 2024 şi calificările dacă vor fi acceptaţi sportivi ruşi şi belaruşi.

În ultimul an, sportivii din Rusia şi din ţara vecină Belarus au fost interzişi în numeroase competiţii internaţionale.

Recent, Comitetul Internaţional Olimpic a declarat că ia în considerare o modalitate prin care sportivii din cele două ţări să poată participa în calitate de concurenţi „neutri" la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici