Tatăl lui Djokovic nu va asista la semifinală după controversa legată de steagul Rusiei

Tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan, a declarat vineri, citat de Reuters, că nu va asista la semifinala de la Australian Open a fiului său, urmând să "privească de acasă", după ce a apărut o înregistrare video în care acesta poza la Melbourne Park alături de fani care ţineau steaguri ruseşti.

576 afișări
Imaginea articolului Tatăl lui Djokovic nu va asista la semifinală după controversa legată de steagul Rusiei

Videoclipul a stârnit controverse în Australia, ceea ce l-a determinat pe premierul ţării, Anthony Albanese, să reitereze vineri sprijinul australian pentru Ucraina şi să îi critice pe susţinătorii invaziei Rusiei.

"Sunt aici doar pentru a-mi susţine fiul. Nu am avut nicio intenţie de a provoca astfel de titluri sau perturbări", a declarat Srdjan Djokovic într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

"Aşadar, nu există nicio perturbare a semifinalei din această seară pentru fiul meu sau pentru celălalt jucător, am ales să mă uit de acasă".

Novak Djokovic a refuzat să comenteze.

"Voi sublinia acest lucru, că Australia este alături de poporul ucrainean", a declarat Albanese la o conferinţă de presă, după ce un reporter a întrebat dacă Srdjan Djokovic ar trebui să fie deportat, după ce a fost văzut pozând pentru fotografii cu fanii care ţineau steaguri ruseşti.

"Aceasta este poziţia Australiei şi Australia este fără echivoc în sprijinul statului de drept internaţional.

"Nu vrem să vedem niciun fel de sprijin acordat invaziei ruseşti în Ucraina, care are un impact devastator asupra poporului ucrainean."

Albanese nu a răspuns direct la întrebarea dacă Srdjan Djokovic ar trebui să fie deportat.

Poliţia a interogat patru fani care au fost văzuţi cu "steaguri şi simboluri nepotrivite" după meciul din sferturile de finală disputat miercuri între rusul Andrey Rublev şi favoritul Djokovic, au anunţat organizatorii Tennis Australia.

Jucătorul sârb, care a fost în centrul unei controverse privind statutul său de vaccinat COVID-19 la Openul Australiei de anul trecut, nu a comentat incidentul, iar purtătorul său de cuvânt nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

O înregistrare video apărută pe reţelele de socializare a arătat un fan pe treptele Rod Laver Arena ţinând în mână un steag rusesc cu imaginea preşedintelui Vladimir Putin pe el.

Fotografii au arătat, de asemenea, un fan cu un "Z" mare pe tricou. Forţele ruseşti au folosit litera ca simbol de identificare pe vehiculele lor din Ucraina după invazia lor. Unii susţinători ai invaziei au folosit, de asemenea, semnul.

Srdjan Djokovic a fost văzut în unele postări pozând cu suporterii ruşi.

Organizatorii Australian Open au emis joi un memento pentru jucători şi anturajele lor cu privire la politica lor privind steagurile, după ce a apărut videoclipul cu tatăl lui Djokovic.

Vineri, Tennis Australia a declarat că "continuă să depună eforturi pentru siguranţa fanilor la eveniment şi reiterează poziţia de interzicere a steagurilor din Belarus şi Rusia".

Sportivii ruşi şi belaruşi pot concura ca sportivi individuali fără afiliere naţională la Australian Open, iar steagurile lor sunt interzise pe terenurile turneului după o plângere a ambasadorului Ucrainei de săptămâna trecută.

Djokovic îşi continuă tentativa de a obţine al 10-lea titlu la Australian Open şi al 22-lea trofeu de Grand Slam, un record, pentru a-l egala pe Rafa Nadal, înfruntându-l vineri în semifinală pe americanul Tommy Paul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici