Tatăl lui Walter Zenga a murit când antrenorul activa în România: ”Am fost distrus”

  • Pe jumătate român, după ce a fost căsătorit cu Raluca Rebedea, antrenorul italian, 61 de ani, şi-a lansat cartea autobiografică.
  • Fostul antrenor de la FC Naţional, Steaua şi de la Dinamo a avut o viaţa privată demnă de un roman: trei soţii şi cinci copii.
  • Dureroasă a fost însă despărţirea de tatăl său, care a decedat pe când fostul mare portar antrena în România.
173 afișări
Imaginea articolului Tatăl lui Walter Zenga a murit când antrenorul activa în România: ”Am fost distrus”

Walter Zenga, semnând autografe la cartea sa Sursafoto: Instagram

Legendă a clubului de fotbal Inter Milano, unde a petrecut 22 de ani, italianul Walter Zenga îşi reproşează două mari erori, ca antrenor: "

Da, am făcut greşeli cel puţin de două ori, ca antrenor: când am plecat de la Catania şi când mi-am luat rămas bun de la Steaua Roşie din Belgrad. Am făcut-o pentru bani. Ai naibii de bani! Am ales să mă despart de echipe, pentru că mi-au oferit mai mult în altă parte, dar astăzi recunosc că m-am înşelat. Ar fi trebuit să rămân, să mă maturizez, să cresc, poate chiar să greşesc, ca antrenor şi ca om”.

În presa italiană, mai exact în redcţia publicaţiei care l-a ajutat să editeze cartea, Zenga pune despărţirile din viaţa de familie pe seama faptului că a avut o relaţie rece cu tatăl său.

Şi face mărturisiri emoţionante: „Este rana încă deschisă cu tatăl meu, Alfonso. Nu ne-am vorbit ani de zile. Prea multe neînţelegeri, prea multă distanţă. Am jucat în Europa şi la Cupa Mondială, dar el şi nici măcar nu s-a făcut auzit. Apoi, s-a îmbolnăvit. Eram la Bucureşti, m-am repezit să fug la Milano. Atunci, cu câteva zile înainte de a muri, a spus pentru prima dată „Te iubesc”!

Mi-a dat o scrisoare. Citind-o, nu-mi venea să-mi cred ochilor: eram despărţiţi de-o viaţă întreagă şi în acele rânduri, în timp ce el se pregătea să-şi ia rămas bun pentru totdeauna, mi-a spus că a fost întotdeauna aproape de mine, că mi-a urmărit cariera pas cu pas, că a scris notiţe cu bune şi cu critici, că a fost mândru de mine şi că mă iubeşte. Am fost distrus”.

Acuzat de copiii săi, Nicolò şi Andrea, la televizor şi pe reţelele de socializare, că nu a fost prezent în viaţa lor, Zenga admite: „Percep totul într-un mod devastator. Dar îi înţeleg: atunci când te separi nu există câştigători sau învinşi. Munca mea m-a dus în jurul lumii. Nu am putut întotdeauna să fiu lângă ei, dar am luat avionul să-i văd de câte ori am putut. Uită-te la braţul meu: am tatuat numele copiilor”.

Doi copii, Samira şi Walter jr, locuiesc în Dubai împreună cu fosta sa soţie, Raluca Rebedea.

Prietenii din fotbal? Câţiva dintre foştii colegi de la Inter, dar mai ales de la Sampdoria, unde a jucat în ultima parte a carierei. „Luca Vialli în primul rând, pentru mine este un frate. Şi apoi Mancini, cu acea privire prezidenţială. Aş mai putea spune Bergomi, Gullit, Sinisa Mihajlovic? Sinişa se îmbracă prost. Dar nu-i spune, că se va supăra! Îi trimit un mesaj aici: Sinişa, te iubesc!”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici