Tatu: Încep o nouă viaţă la Steaua

Atacantul brazilian Leandro Tatu, care luni va semna un contract pe doi ani cu Steaua, a declarat că începe o nouă viaţă la gruparea bucureşteană şi a precizat că îşi doreşte să înceapă cât mai repede munca sub comanda antrenorului Laurenţiu Reghecampf.

242 afișări
Imaginea articolului Tatu: Încep o nouă viaţă la Steaua

Leandro Tatu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Înseamnă mult revenirea la Steaua, mă întorc din nou, încep o viaţă nouă şi sper să încep munca foarte repede. Am vorbit de puţine ori cu Gigi Becali, dar mereu a fost bine. Nu pot promite câte goluri voi marca, doar vreau să-mi fac treaba. Sper să ajung în Spania, să joc cât mai repede. Au fost luni complicate, am fost preocupat de accidentarea mea. Acum mă simt bine, aştept să mă duc la antrenamente, sunt recuperat sută la sută", a spus Tatu.

Leandro Tatu a evoluat în sezonul trecut pentru Steaua, însă în luna mai a suferit o accidentare în timpul meciului cu Dinamo, scor 3-2, iar gruparea "roş-albastră" nu i-a prelungit contractul.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că atacantul brazilian Leandro Tatu va semna un contract pe doi ani cu gruparea bucureşteană, urmând ca marţi acesta să se alăture echipei în cantonamentul din Spania.

"Ştim cu toţii istoria Tatu. El a avut acea accidentare, aşa a vrut Dumnezeu. Ştiţi intenţia de a prelungi contractul cu Tatu, noi îl agream ca jucător, dar după acea accidentare nu mai eram obligaţi decât din punct de vedere moral, pentru că s-a accidentat într-un meci la noi. Acum, timpul a trecut, el este sănătos şi am zis să reparăm ceea ce s-a stricat atunci din punct de vedere moral şi al valorii. Dacă nu există valoare, degeaba, că nu merge cu moralitatea. La fotbal trebuie să fii pragmatic şi fără sentimente. Consider că Tatu e un fotbalist bun şi cred că va fi titular, că de obicei iese cum zic eu. Ne-am înţeles, mâine el va pleca în Spania. În cursul zilei de azi va semna un contract pe doi ani. Omul a stat şapte luni de zile, nu a câştigat bani, normal că e şi el supărat şi am zis că trebuie să ştergem cu buretele şi începem o viaţă nouă. Mie mi-a plăcut şi jucătorul, dar şi omul Tatu", a spus Becali.

Gigi Becali este de părere că Leandro Tatu va juca titular alături de Rusescu. "Avem cinci atacanţi, dar cred că el va fi titular cu Rusescu şi poate juca şi atacant împins. El ştie să se poziţioneze şi nu e chiar aşa de mic, are 1,74 metri, doar pe teren pare mai mic. Acum nu îmi mai e frică în atac. Cred că e un mare câştig. Pentru ce să-l luăm pe Teixeira, care ne costa 6-700.000, când îl avem şi îl cunoaştem pe Tatu, care este mai tânăr, mai puternic, mai serios şi este deja din familie?!", a adăugat Becali.

Finanţatorul stelist consideră că Tatu este un jucător valoros, însă nu avea jucători buni alături de el. "El îşi făcea meseria, se vedea cu echipele valoroase, cu Schalke, dar nu avea cu cine. Păi cu cine, cu Mihai Costea?", a explicat Becali.

Gigi Becali a afirmat că în cantonamentul din Spania va veni şi un fundaş dreapta brazilian, Rafael Cruz de la Atletico de Mineiro. "Cum îl cheamă? Rafael Cruz o să vină direct în Spania. Dacă o să ne placă... La Steaua nu vor mai fi umpluturi. Nu l-am văzut până acum. Eu sunt aşa de mare specialist în fotbal, as, că îmi trebuie să-l văd pe... Cum îl cheamă? Să-l văd jumătate de oră în meciul cu Celtic ca să îmi dau seama dacă are valoare, pentru că Becali e specialist", a completat Becali.

Oficialul stelist a precizat că Laurenţiu Reghecampf poate câştiga foarte mulţi bani la Steaua, dacă va obţine trofee. "Reghecampf mi-a spus că nu pleacă niciodată de la Steaua. Reghecampf nu este un om lacom de bani, iar dacă el va câştiga ce se preconizează, va câştiga bani ca în afară. Plus de asta că eu zic că mai bine fruntaş în satul tău, decât codaş într-un oraş mare. Aici deja e familiarizat, el e mare antrenor, dar şi echipa l-a ajutat, că dacă nu ai echipă... Ce putea să facă săracul Bonetti? Poţi să dai şi cu boneta de pământ. Bonetti ştia, dar ce să facă? Ce să facă săracul Neluţu Sabău? El a încercat, s-a dus pe la sectele lui, rugăciuni, dar degeaba, că nu avea marfă", a adăugat Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici