Tecău: Îmi doresc să ajung pe prima poziţie a clasamentului de dublu

Tenismenul Horia Tecău, care a câştigat, duminică, turneul de dublu-mixt de la Australian Open, a declarat, luni, la sosirea în ţară, că îşi doreşte să ajungă pe primul loc al ierarhiei ATP a jucătorilor de dublu, clasament în care ocupă poziţia 8 în acest moment.

169 afișări
Imaginea articolului Tecău: Îmi doresc să ajung pe prima poziţie a clasamentului de dublu

Tecău: Îmi doresc să ajung pe prima poziţie a clasamentului de dublu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt impresionat de primirea care mi s-a făcut, acum sunt şi nedormit de peste 30 de ore... Cred că am fost prea entuziasmat şi nu am putut dormi în avion. Sunt foarte fericit că am reuşit primul titlu de Grand Slam din cariera mea şi primul titlu al României după atâţia ani. Este o onoare să intru în cercul restrâns de campioni români. Sper ca acesta să nu fie ultimul meu titlu de Grand Slam. În continuare, îmi doresc prima poziţie în clasamentul de dublu şi să câştig cât mai multe turnee", a spus Tecău jurnaliştilor, la Salonul Prezidenţial de la Aeroportul Henri Coandă.

Jucătorul a afirmat că îşi doreşte foarte mult să participe la turneul de dublu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra din acest an, împreună cu Victor Hănescu: "Sper să mă calific la JO, îmi doresc să rămân în primi 10 jucători, ca să mă calific direct. Dacă nu, o să mă înscriu cu Victor Hănescu şi sper să intrăm în turneu."

Tecău a mai spus că îi dedică victoria repurtată la Australian Open tatălui său, care va împlini în curând 55 de ani. "Dedic victoria părinţilor mei, ei sunt temelia carierei şi educaţiei mele. Le datorez foarte mult. Tatăl meu împlineşte peste câteva zile 55 de ani, chiar dacă arată de 35. Vreau să-i dedic lui acest trofeu şi sper să vină şi altele", a precizat jucătorul.

Horia Tecău şi americanca Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numărul 8, au câştigat, duminică, proba de dublu mixt la Australian Open, primul Grand Slam al anului, după victoria în faţa perechii Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), favoriţii 5, scor 6-3, 5-7, 10-3.

Prezenţa lui Horia Tecău în finala unui turneu de dublu mixt a fost prima a unui român din 1979. Ultimii români ce au disputat o finală de Grand Slam au fost Virginia Ruzici şi Ion Ţiriac, care în 1979 pierdeau în ultimul act al turneului de la Roland Garros.

Ilie Năstase are în palmares două titluri la două la dublu mixt, ambele la Wimbledon, cu jucătoarea americană Rosemary Casals, în 1970 şi 1972, fiind până duminică singurul român care triumfase în această probă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici