The Observer: Piţurcă este supranumit "Satana"

Săptămânalul The Observer publică, duminică, un material în care prezintă câteva caracteristici ale selecţionerului Victor Piţurcă şi scrie că, deşi românul este supranumit "Satana", nu este nimic ezoteric sau sinistru în succesul acestuia, explicaţia fiind simplă: antrenorul este inteligent.

257 afișări
Imaginea articolului The Observer: Piţurcă este supranumit "Satana"

The Observer: Piţurcă este supranumit "Satana" (Imagine: Mediafax Foto)

"Când Olanda exultă, Franţa ameninţă cu revolta şi Italia se zbate, România şi misteriosul său antrenor se bucură în grupa morţii. (...) Porecla sa este Satana. Numărul de la maşina sa este 666. Unchiul său obişnuia să doarmă într-un cimitir. Este oare o surpriză faptul că selecţionerului României, Victor Piţurcă, îi merge bine în grupa morţii? Pasionatul astrolog Raymond Domenech ar fi trebuit să se aştepte la asta", notează The Observer, făcând referire la situaţia din grupa C de la Campionatul European, unde Olanda conduce cu 6 puncte, România ocupă locul doi după ce a remizat cu Franţa şi Italia, iar fracezii şi italienii au doar un punct.

Publicaţia scrie şi despre afirmaţiile selecţionerului Franţei, Raymond Domenech, care a spus că este greu de imaginat că Olanda va învinge România în ultimul meci din grupă, sugerând că batavii ar putea ceda în faţa românilor pentru ca aceştia din urmă să se califice în sferturile de finală.

"Însă Domenech ar trebui să fie mai optimist. În fond, dacă este ca inimaginabilul să se realizeze, probabil că acest lucru se va întâmpla într-o grupă în care Olanda a înscris deja şapte goluri în meciurile cu finalistele Cupei Mondiale din 2006. Pe de altă parte, bineînţeles, Piţurcă a demonstrat deja că îi poate stăpâni pe olandezi. România a întâlnit Olanda de două ori în preliminarii, înregisrând o victorie şi un rezultat de egalitate şi, mai impresionant, primind doar un gol. Nu este nimic ezoteric sau sinistru în succesul lui Piţurcă. Explicaţia simplă este că, deşi aproape mereu se îmbracă în negru, antrenorul echipei României este foarte inteligent. Amănuntele macabre legate de el provin, mai ales, din trecutul tragic - vărul său, Florin Petre, era un fotbalist profesionist care a murit în 1978, la vârsta de 27 de ani, din cauza faptului că a fost forţat de regimul Ceauşescu să folosească substanţe pentru îmbunătăţirea performanţelor, potrivit familiei sale. Cu inima frântă, tatăl lui Florin a construit pentru fiul său un cavou ornat şi a dormit acolo în fiecare noapte, până când a murit, 16 ani mai târziu", menţionează The Observer.

Publicaţia citată notează că Victor Piţurcă este realist, nu se gândeşte că echipa sa este mai bună decât este în realitate. "Are o viziune clară asupra atuurilor şi slăbiciunilor echipei. Naţionala României este compactă, organizată şi ageră. La meciul de marţi, România va ataca Olanda deoarece o victorie îi va garanta calificarea (deşi chiar şi o înfrângere a califica-o, dacă Franţa şi Italia ar face meci nul). Olanda va ataca România deoarece pentru Van Basten să te aperi este erezie. (...) Va risca oare Van Basten menajând jucători la meciul cu România şi invitând înfrângerea? Sau poate se vor lupta olandezii ca să ii elimine pe români şi să îi întâlnească din nou în semifinale pe francezi sau italieni? Să ne trateze această grupă cu încă o turnură diavolească?", adaugă The Observer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici