Thomas Bach: Sper ca România să-şi depună la un moment dat candidatura la organizarea JO

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, a declarat, vineri, la Ateneul Român, cu ocazia cu ocazia aniversării Centenarului Olimpismului Românesc, că speră ca România să-şi depună la un moment dat candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice.

121 afișări
Imaginea articolului Thomas Bach: Sper ca România să-şi depună la un moment dat candidatura la organizarea JO

Thomas Bach: Sper ca România să-şi depună la un moment dat candidatura la organizarea JO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu sper foarte mult că România îşi va depune candidatura la un moment dat la organizarea Jocurilor Olimpice, pentru că este o ţară care iubeşte mult sportul, are facilităţile necesare, un guvern care susţine sportul şi bineînţeles sportivii talentaţi. Aşa că nu este nevoie decât să găsească momentul potrivit pentru a face acest lucru", a spus Bach.

Preşedintele CIO a fost onorat de prezenţa la aniversarea Centenarului Olimpismului Românesc: "Este onorant să fiu prezent printre atâţia campioni având în vedere că România este o parte importantă a mişcării olimpice".

Thomas Bach a afirmat că aşteaptă ca ediţia Jocurilor Olimpice de vară din 2016, de la Rio de Janeiro, să fie una plină de entuziasm. "La Rio, aştept o ediţie plină de entuziasmul brazilienilor. Până atunci însă toată lumea trebuie să muncească, nu trebuie pierdută nicio zi. În final eu cred că vom vedea o ediţie foarte frumoasă a Jocurilor Olimpice, la fel cum s-a întâmplat şi la Cupa Mondială de fotbal. Am văzut că 80 la sută din populaţie susţine organizarea acestor Jocuri Olimpice şi asta este o mare încurajare pentru noi", a precizat Bach.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a sărbătorit, vineri, un secol de olimpism în România, printr-un eveniment de gală organizat la Ateneul Român. La această festivitate au participat personalităţi marcante ale mişcării olimpice la nivel mondial, Thomas Bach - preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Patrick Hickey - preşedintele Comitetului Olimpic European, preşedintele Traian Băsescu, reprezentanţii celor mai importante comitete olimpice naţionale şi ambasadori.

România a cucerit în istoria sa 302 medalii olimpice, 88 de aur, 94 de argint şi 120 de bronz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici