Tiger Woods inclus în Hall of Fame-ul jucătorilor de golf: „Nu am ajuns singur aici”

Tiger Woods, care a inspirat o generaţie întreagă de jucători cu talentul său extraordinar, carisma şi succesul său uluitor, şi-a ocupat miercuri locul printre cei mai mari jucători de golf, fiind inclus în World Golf Hall of Fame, relatează Reuters.

128 afișări
Imaginea articolului Tiger Woods inclus în Hall of Fame-ul jucătorilor de golf: „Nu am ajuns singur aici”

Tiger Woods inclus în Hall of Fame-ul jucătorilor de golf: „Nu am ajuns singur aici”

În timpul unei ceremonii desfăşurate la sediul PGA Tour din Ponte Vedra Beach, Florida, Woods a ţinut un discurs despre cariera sa şi despre cei care l-au ajutat de-a lungul timpului, după ce fiica sa de 14 ani, Sam, l-a prezentat pentru învestire.

Woods, în vârstă de 46 de ani, s-a emoţionat în timp ce a povestit momentul în care părinţii săi au luat o a doua ipotecă pe casa lor, ipotecă pe care avea să o achite mai târziu, pentru ca el, la vârsta de 14 ani, să poată concura în circuitul American Junior Golf Association.

„Trebuie să înţelegeţi că am ajuns în această poziţie datorită educaţiei mele, având doi părinţi incredibili", a spus Woods.

„Ştiu că golful este un sport individual, facem lucruri pe cont propriu de multe ori, ore în şir, dar în cazul meu nu am ajuns aici singur.

Am părinţi, mentori şi prieteni incredibili care ... m-au susţinut în cele mai grele momente, în cele mai întunecate momente şi au sărbătorit cele mai bune momente".

Au fost prezenţi şi câţiva colegi de la PGA Tour care participă cu toţii la The Players Championship care începe joi, printre care Justin Thomas şi Jordan Spieth.

Încă de când Woods a apărut la televizor în emisiunea Mike Douglas Show, la vârsta de doi ani, etalându-şi abilităţile necizela de „putting” alături de Bob Hope, lumea golfului s-a aşteptat de la el să producă rezultate remarcabile.

Americanul, a cărui carieră este suspendată, deoarece se recuperează în urma rănilor grave la picior, suferite într-un accident de maşină, în februarie 2021, a depăşit aşteptările şi a devenit în cele din urmă una dintre cele mai celebre figuri sportive din lume.

După o carieră de succes la juniori, la facultate şi la amatori, Woods a devenit profesionist în 1996 şi a câştigat la doar al cincilea său start în PGA Tour, redefinind un joc care nu fusese niciodată dominat de un jucător de golf de culoare şi a ridicat ştacheta jucătorilor de golf.

„Jucând pe unele dintre aceste terenuri de golf, nu aveam voie să intru în cluburile unde se aflau toţi ceilalţi juniori, culoarea pielii mele dicta acest lucru, iar pe măsură ce am înaintat în vârstă, acest lucru m-a determinat şi mai mult", a declarat Woods.

Woods a creat audienţă din momentul în care a apărut pe scena profesionistă şi, pe măsură ce popularitatea acestui sport a crescut, la fel s-a întâmplat şi cu premiile în bani plătite la evenimentele din PGA Tour.

El a câştigat 93 de evenimente la nivel mondial, inclusiv un record de 82 de turnee în PGA Tour, iar cele 15 campionate majore câştigate de el îl situează al doilea în urma celor 18 câştigate de Jack Nicklaus.

Woods este, de asemenea, singurul jucător profesionist modern care a câştigat toate cele patru titluri majore de golf la rând, cucerind U.S. Open, British Open şi PGA Championship în 2000 şi Masters în 2001, o performanţă care a devenit cunoscută sub numele de Tiger Slam.

El a primit Medalia prezidenţială a libertăţii, după victoria de la Masters 2019, care a venit după ani de operaţii şi probleme personale care i-au convins pe mulţi că cel mai bun jucător de golf al generaţiei sale era terminat.

„Ceea ce m-a determinat a fost pasiunea de a juca golf. Nu mi se va refuza niciodată să joc. Îmi place", a declarat Woods.

Woods a fost inclus în Hall o Fame alături de Susie Maxwell Berning, de 11 ori câştigătoare a LPGA, de fostul comisar al PGA Tour Tim Finchem şi de regretata Marion Hollins, care a spart bariere, fiind una dintre puţinele femei care au dezvoltat terenuri de golf în istoria acestui sport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici