Tîrcă: La FOTE vrem să jucăm o finală, iar apoi vom fixa obiectivul pentru Europene

Antrenoarea lotului naţional de handbal junioare Mariana Tîrcă a declarat miercuri, în cantonamentul de la Cheile Grădiştei, că echipa va pleca cu gândul la o finală la Festivalul Olimpic al Tineretului European - ediţia de vară şi cu un obiectiv realist la Campionatele Europene din Macedonia.

124 afișări
Imaginea articolului Tîrcă: La FOTE vrem să jucăm o finală, iar apoi vom fixa obiectivul pentru Europene

Tîrcă: La FOTE vrem să jucăm o finală, iar apoi vom fixa obiectivul pentru Europene

"Suntem puţin încărcaţi, dar încercăm să facem totul cât mai bine pentru a avea o comportare cât mai bună, atât la FOTE din Georgia cât şi la Campionatul European din Macedonia. Este clar că la FOTE vom avea o grupă mult mai uşoară decât la Europene şi din acest motiv obiectivul nostru la această competiţie este să jucăm o finală. Ne dorim foarte tare o prestaţie bună în Georgia, mai ales că această competiţie vine înaintea unei competiţii extrem de importante pentru orice sportiv. La Europene suntem cu toţii conştienţi că vom avea o grupă extraordinar de grea şi din acest motiv nu vrem să punem presiune pe fete. În funcţie de ce va fi la FOTE vom vedea clar pe unde ne situăm şi vom putea să ne fixăm un obiectiv şi pentru Campionatul European. Este însă foarte greu să ne gândim la o medalie în această competiţie pentru că întâlnim nişte adversari redutabili. Scopul nostru în Macedonia trebuie să fie acela de a creşte de la meci la meci", a spus Mariana Tîrcă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Antrenoarea a adăugat că este mândră că nu mai puţin de şapte junioare de la Corona sunt componente de bază ale naţionalei. "Faptul că avem şapte junioare de la Corona la lot se vede. Au altă atitudine şi alt tonus, mai puţin Sorina (n.r. Sorina Tîrcă) pentru că ea vine după o perioadă mai dificilă şi se află în proces de reîncărcare a bateriilor, dar am convingerea că îşi va reveni destul de repede. Este o mândrie pentru Braşov să aibă atât de multe junioare în echipa naţională, mai ales că cinci dintre ele sunt braşovence get-beget, le-am luat din curtea şcolii dacă pot spune aşa şi joacă de câţiva ani împreună, iar asta se vede în teren. La lot, când ai foarte multe jucătoare de la multe cluburi omogenitatea se face mai greu. Acum, pentru că nu avem foarte mult timp la dispoziţie, noi trebuie să le facem pe toate, şi închegarea lotului, şi omogenitate în teren, şi să rezolvăm şi problemele care apar pe parcurs. Muncim din greu dar vrem să arătăm ca o adevărată echipă".

Mariana Tîrcă este încîntată de formarea unui Centru de Excelenţă în handbal, la Braşov, fiind de părere că "Braşovul poate fi una dintre capitalele handbalului". "Este o idee foarte bună că se face centru de excelenţă la Braşov, am convingerea că Braşovul este un oraş unde se poate face performanţă şi poate oferi condiţii ca să creştem jucători şi de ce nu să devină una dintre capitalele handbalului. Totodată cred că e benefic pentru handbalul braşovean, atenţia fiind indreptată către centru, şi noi avem de câştigat pentru că altă atenţie se va acorda handbalului, o atenţie meritată după rezulatele pe care handbalul le-a obţinut la Braşov“.

Ea a adăugat că trecerea junioarelor de la Corona, care sunt şi componente ale naţionalei, la echipa mare care evoluează în Liga Naţională, trebuie făcută treptat. "Trebuie să avem grijă, să le creştem şi să le dăm atenţia cuvenită fără să forţăm însă lucrurile. Cele pe care le-am crescut la Corona au avut continuitate în pregătire iar acesta e un lucru foarte bun, însă dincolo de toate, cel mai important este să le creştem cu personalitate, cu un psihic puternic pentru a face faţă presiunii şi diferentei de putere si experienţă a jucătoarelor din liga naţională. Nu este o muncă uşoară, dar nu este nici imposibil de realizat“.

Jucătoarele pe care Braşovul le dă naţionalei de junioare sunt Daciana Hosu (portar), Sorina Tîrcă, Ana Maria Lopătaru, Cristina Creţu, Ana Maria Berbece, Daria Bucur şi Claudia Lăcătuş.

În componenţa Naţionalei de junioare mai intră Andreea Tecar (CSS baia Mare), Elena Verde (LPS Slobozia), Nagy Elena (LSP Slatina), Raluca petrus (CSS Cluj Napoca), Bianca Avram (CNE Rm. Vâlcea), Gabriela Focaru (LPS Slatina), Lorena Stoican (CSM Bucureşti), Teodora popescu (CNER. Vâlcea), Alexdandra Munteanu (CNE Rm. Vâlcea), Alexandra Banciu (ASC Şc. 181 bucureşti), Bianca Dinuţ (CSS Caracal), Alexandra Badea (ACS Sc. 181 Bucureşti), Anisa Şerban (CSM Ploieşti), Ingrid Bodo (CNE Rm. Vâlcea), Dolores Gealapu (CSS Chimia Rm. Vâlcea)
Antrenori: Mariana Târcă, Nadia Dumitru, Luminiţa Dinu

România va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Georgia (25 iulie - 01 august) şi la Campionatul European de Junioare din Macedonia. (13 august - 23 august). La FOTE, România este în grupă cu Rusia, Cehia şi Georgia (ţara gazdă). La Campionatul European, România este în grupă cu Rusia, Germania, Spania şi Macedonia (ţara gazdă).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici