Tomas Ryde rămâne selecţionerul naţionalei de handbal feminin: tocmai şi-a prelungit contractul

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, suedezul Tomas Ryde, cel care a adus medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca şi a calificat România la Jocurile Olimpice de la Rio, şi-a prelungiut contractul cu Federaţia până la finalul lui decembrie 2016,scrie ProSport.

217 afișări
Imaginea articolului Tomas Ryde rămâne selecţionerul naţionalei de handbal feminin: tocmai şi-a prelungit contractul

Tomas Ryde rămâne selecţionerul naţionalei de handbal feminin: tocmai şi-a prelungit contractul

Tomas Ryde şi-a prelungit în cursul acestei săptămâni contractul cu Federaţia Română de Handbal până la încheierea Campionatului European din Suedia, care se va disputa în decembrie. Practic, selecţionerul naţionalei de handbal feminin a semnat a treia prelungire cu forul condus de Alexandru Dedu. Şeful handbalului românesc şi-a dorit să concretizeze cu tehnicianul suedez o colaborare cel puţin până la sfârşitul turneului final din decembrie. „O prezenţă la Euro ar însemna şi calificarea lui. Avem puţine şanse să nu ne calificăm, ar fi frumos să închidem un ciclu”, a motivat Alexandru Dedu.

Într-o discuţie, preşedintele FRH ne-a mărturisit „politica” pe care a avut-o până în prezent în privinţa lui Tomas Ryde, acceptată şi de antrenor.

„Întotdeauna, contractele pe care le-am făcut au fost cam în felul ăsta, pe paşi mărunţi. De exemplu, Tomas Ryde: contract până la finalul anului, în momentul în care am semnat acum un an, în martie 2015. Acesta cuprindea dubla cu Serbia – deci automat obiectiv calificare. În cazul în care nu ne calificam, puteam să reziliez unilateral contractul sau puteam să-l păstrez să se deruleze, aici urma să ne sfătuim. A urmat Campionatul Mondial cu obiectiv calificarea la turneele preolimpice. Şi-a îndeplinit criteriul, am semnat contractul nou care a curpins calificare la Jocurile Olimpice. Contracul s-a prelungit automat până la sfârşitul Jocurilor Olimpice, dar indiferent de rezultatul de la Rio am vrut să-i propun să rămână până la Campionatul European”, a susţinut Alexandru Dedu într-un interviu acordat pentru ProSport.

Preşedintele FRH a dezvăluit că s-a înţeles mereu destul de repede cu Tomas Ryde în privinţa contractului: „Suedezul a văzut că suntem nişte oameni serioşi, care ceea ce spunem facem. Salariile nu i-au întârziat, primele au fost cele convenite, i-au intrat imediat. Iar cu în legătură cu staff, cu echipament, cu perioadă de pregătire, facem tot ce se poate să existe o îndestulare a necesităţilor. Până acum nu au fost probleme, de când sunt cu Tomas în contract nu am primit un singur telefon, să-mi spună că ceva nu a fost bine. Şi ştiu că au fost şi probleme. De exemplu, cu ultima săptămână la Cluj, care a însemnat pregătirea meciului cu Norvegia din preliminariile Euro 2016 şi a turneului preolimpic, mâncarea nu s-a ridicat la nivelul aşteptării lor, cu toate că meniul a fost făcut cu ajutorul fetelor şi cu avizul medicului. Se întâmplă acest lucru, nu s-a plâns niciodată”. a mai spus Alexandru Dedu.

Cele două părţi au lăsat să se înţeleagă că această colaborare ar putea continua şi după Campionatul European din 2016. Toată atenţia este îndreptată însă către Jocurile Olimpice de la Rio, unde naţionala feminină spre să dea o lovitură de proporţii. „Cred într-o medalie cu toată tăria şi pentru asta muncim. Cred în puterea echipei, mă refer la toţi cei care pun cărămidă cu cărămidă”, a concluzionat preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Cu Tomas Ryde pe banca tehnică, naţionala feminină a câştigat în decembrie 2015 o medalie de bronz la Campionatul Mondial şi s-a calificat fără emoţii la Jocurile Olimpice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici