Tony Verna, inventatorul "reluărilor" din transmisiunile TV sportive, a murit la 81 de ani

Tony Verna, regizorul de televiziune care a inventat "reluările instantanee" din timpul transmisiunilor sportive, în urmă cu 51 de ani, a murit duminică, la domiciliul său din Palm Desert, California, la vârsta de 81 de ani.

109 afișări
Imaginea articolului Tony Verna, inventatorul "reluărilor" din transmisiunile TV sportive, a murit la 81 de ani

Tony Verna, inventatorul "reluărilor" din transmisiunile TV sportive, a murit la vârsta de 81 de ani (Imagine: tonyvernatv.com)

Potrivit lui Tracy Soiseth, fiica lui Tony Verna, regizorul suferea de leucemie acută limfoblastică, potrivit hollywoodreporter.com.

Tony Verna a folosit pentru prima dată conceptul de reluare instantanee în timpul transmisiunii televizate a meciului de fotbal american dintre echipele Army Black Knights şi Navy Midshipmen, de postul TV CBS, pe 7 decembrie 1963, după ce a descoperit o metodă tehnică de a retransmite imediat conţinutul video care tocmai fusese înregistrat.

Reluările au devenit rapid o obişnuinţă în timpul tuturor transmisiunilor sportive, dar, la acel moment, conceptul era atât de nou încât comentatorii sportivi au fost nevoiţi să îi avertizeze pe telespectatori că urmăresc o înregistrare şi că echipa Army Black Nights nu înscrisese din nou.

Verna a fost implicat, de asemenea, în alte evenimente televizate importante, inclusiv jocuri olimpice şi concertul caritabil de mare amploare Live Aid din 1985.

În 1995, Tony Verna a fost răsplătit de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild of America, n.r.) cu premiul pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici