Top 10 piloţi de Formula 1 din 2021. Clasamentul este făcut de către piloţi şi directori de echipe din F1

Max Verstappen a câştigat aprecierile rivalilor săi şi a directorilor de echipe din Formula 1, cel mai nou campion mondial fiind în fruntea sondajului realizat de formula1.com în rândul câtorva dintre colegii săi de pe circuit, precum şi în rândul celor care conduc echipele din Marele Circ.

1248 afișări
Imaginea articolului Top 10 piloţi de Formula 1 din 2021. Clasamentul este făcut de către piloţi şi directori de echipe din F1

În cea de-a patra ediţie a sondajului "Pilotul anului", formula1.com le cerut piloţilor din acest an să evalueze performanţele rivalilor lor şi să creeze un clasament personal al primilor 10 piloţi.

Regulile le-au permis piloţilor să se voteze chiar şi pe ei înşişi, cu toate acestea, ca şi în anii precedenţi, majoritatea au declarat că nu au făcut-o, deşi au alcătuit clasamentul ştiind că va rămâne anonim.

Punctajele s-au bazat pe actualul sistem de puncte din F1, pilotul aflat pe primul loc pe fiecare listă primind 25 de puncte, până la un punct pentru pilotul aflat pe locul 10. Voturile au fost apoi centralizate pentru a obţine top 10-le general.

În clasamentul final, Verstappen l-a învins pe rivalul din campionat, Lewis Hamilton, obţinând primul loc, podiumul fiind completat de Lando Norris.

Piloţii l-au votat pe Carlos Sainz pe locul al patrulea, cu un loc înaintea coechipierului său de la Ferrari, Charles Leclerc, iar Fernando Alonso - care a obţinut un podium impresionant în Qatar - s-a clasat pe locul al şaselea.

Pierre Gasly, care a obţinut mai mult de 100 de puncte pentru prima dată în carieră, reprezetând peste 75% din bilanţul de peste un an al echipei AlphaTauri, a fost al şaptelea, în faţa lui George Russell - care a obţinut puncte de patru ori pentru Williams.

Câştigătorul cursei din Marele Premiu al Ungariei, Esteban Ocon, a fost al nouălea, iar debutantul Mick Schumacher a completat topul 10, deşi nu a punctat cu Haas.

Piloţii care au luat parte la vot (în ordine alfabetică) au fost următorii: Fernando Alonso, Pierre Gasly, Nicholas Latifi, Charles Leclerc, Nikita Mazepin, Lando Norris, Esteban Ocon, Daniel Ricciardo, George Russell, Carlos Sainz, Mick Schumacher, Lance Stroll, Yuki Tsunoda, Sebastian Vettel.

Acelaşi site le-a cerut tuturor celor 10 şefi de echipă să alcătuiască şi ei lista lor cu cei mai buni 10 piloţi ai anului, cu aceaşi condiţea ca votul lor să rămână anonim.

Piloţilor li s-au acordat punctaje în acelaşi sistem ca în cazul votului exprimat de piloţi.

Verstappen a ieşit şi în acest clasament pe primul loc, devansându-l pe Hamilton, câştigătorul de anul trecut, cu doar 21 de puncte. De aici şi până la locul 6 inclusiv, clasamentul a fost identic cu cel alcătuit de piloţi, în ordinea Lando Norris, Carlos Sainz, Charles Leclerc, Fernando Alonso, Pierre Gasly şi George Russell.

Diferenţa faţă de clasamentul piloţilor o face prezenţa în top, pe locul 9, a lui Valtteri Bottas, care va pilota pentru Alfa Romeo anul viitor, urmat pe 10 de Esteban Ocon de la Alpine.

Directorii de echipă care au luat parte la vot (în ordine alfabetică) au fost: Al: Mattia Binotto, Jost Capito, Christian Horner, Laurent Rossi, Andreas Seidl, Guenther Steiner, Otmar Szafnauer, Franz Tost, Fred Vasseur, Toto Wolff.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici