Totti după decesul lui Boskov: A murit un alt membru important al familiei fotbalului

Căpitanul echipei AS Roma, Francesco Totti, şi-a exprimat regretul pentru decesul fostului antrenor sârb Vujadin Boskov, care a murit duminică la 82 de ani şi sub conducerea căruia a debutat în prima ligă italiană, la 28 martie 1993, informează Gazzetta dello Sport.

76 afișări
Imaginea articolului Totti după decesul lui Boskov: A murit un alt membru important al familiei fotbalului

Francesco Totti (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"A murit un al membru important al familiei fotbalului. Un mare om, competent, câştigător şi dotat cu umor şi inteligenţă. Îmi amintesc ziua debutului meu cu el antrenor. Cum aş putea uita? Mulţumesc, Mister, pentru că mi-ai dat această posibilitate, unică...aşa cum ai fost şi tu", a scris Totti pe site-ul său oficial.

La 28 martie 1993, la 16 ani, Totti a debutat în Serie A la meciul Brescia - AS Roma, scor 0-2, Boskov fiind antrenor al echipei romane. "Acum, din cer, cu surâsul tău ironic, sunt sigur că vei continua să urmăreşti fotbalul ca un mare maestru", a adăugat Totti.

Vujadin Boskov, fost antrenor la Real Madrid şi Sampdoria Genova, a murit duminică, la Novi Sad. Vujadin Boskov, născut la 16 mai 1931 la Begec, în apropiere de Novi Sad, a evoluat de-a lungul carierei la Vojvodina Novi Sad, Sampdoria sau Young Boys Berna.

Ca antrenor, el a câştigat campionatul Spaniei în 1980 cu Real Madrid. Cu Sampdoria Genova, el a câştigat de două ori Cupa Italiei în 1988 şi 1989, Cupa Cupelor în 1990 şi Serie A în 1991.

El a fost selecţioner al Iugoslaviei în patru rânduri, reuşind să califice echipa la Euro-2000.

Vujadin Boskov va fi înmormântat, marţi, în satul natal Begec.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici