Toyota nu va mai găzdui Marele Premiu al Japoniei, începând din 2010

Societatea Fuji International Speedway, filială a constructorului de automobile japonez Toyota, a anunţat, marţi, că renunţă să mai găzduiască Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, începând din anul 2010, din motive economice.

14 afișări
Imaginea articolului Toyota nu va mai găzdui Marele Premiu al Japoniei, începând din 2010

Toyota nu va mai găzdui Marele Premiu al Japoniei, începând din 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din cauza recesiunii economice mondiale este extrem de dificil să mai găzduim Marele Premiu al Japoniei", se arată într-un comunicat al societăţii amintite.

Toyota a înregistrat pentru prima oară în istoria sa pierderi nete şi va rămâne, cel puţin până la finalul acestui an, într-o situaţie financiară delicată.

Marele Premiu al Japoniei, etapă din cadrul Campionatului Mondial de Formula 1, a luat naştere pe circuitul de la Mont-Fuji în 1976, dar a fost suspendat, după ce, un an mai târziu, un spectator a fost ucis de monopostul Ferrari condus de Gilles Villeneuve.

Etapa japoneză a fost reluată în anul 1987, pe circuitul de la Suzuka, fieful constructorului Honda, şi a revenit la Mont-Fuji în ediţiile 2007 şi 2008. Începând din 2009, Marele Premiu al Japoniei urma să fie organizat alternativ pe cele două circuite, începând cu Suzuka, la 4 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici