Traficul de droguri şi prostituţia vor creşte în perioada Cupei Mondiale de fotbal

Cupa Mondială de fotbal, programată între 11 iunie şi 11 iulie în Africa de Sud, riscă să conducă la creşterea traficului de droguri şi prostituţiei, în absenţa unor măsuri preventive, se arată într-un studiu publicat miercuri.

62 afișări
Imaginea articolului Traficul de droguri şi prostituţia vor creşte în perioada Cupei Mondiale de fotbal

Traficul de droguri şi prostituţia vor creşte în perioada Cupei Mondiale de fotbal (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Totul tinde să demontreze că aceste probleme vor deveni mai stringente în oraşele gazdă ale Cupei Mondiale. Ţinând cont de faptul că această competiţie va atrage mii de persoane, CM va fi un magnet pentru traficanţi. Cererea pentru droguri şi prostituţie creşte exponenţial în timpul unor astfel de evenimente", a subliniat Virginia Tilley, cercetător la Human Sciences Research Council şi coautor al studiului comandat de Parchetul general sud-african.

Potrivit studiului, trebuie luate măsuri preventive pe toate planurile, ţinând cont de faptul că Africa de Sud este cunoscută drept o destinaţie şi o ţară de tranzit pentru traficul cu fiinţe umane.

Virginia Tilley a subliniat, de asemenea, că principalele oraşe gazdă ale Cupei Mondiale, cum ar fi Cape Town, Durban, Johannesburg şi Port Elizabeth, sunt destinaţii privilegiate pentru cei care caută fete cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani pentru relaţii sexuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici