Tragedia aviatică din Columbia: Un supravieţuitor are şanse să-şi continue cariera, susţin medicii

Helio Hermito Zampier Neto (31 de ani), unul dintre fotbaliştii de la Chapecoense care au supravieţuit accidentului aviatic din Columbia, are şanse să-şi continue cariera profesionistă după ce recuperarea sa va fi completă, conform spuselor tatălui său, citat de BBC.

3512 afișări
Imaginea articolului Tragedia aviatică din Columbia: Un supravieţuitor are şanse să-şi continue cariera, susţin medicii

Tragedia aviatică din Columbia: Un supravieţuitor are şanse să-şi continue cariera, susţin medicii

Medicii au anunţat că Neto se află într-o stare stabilă după ce a fost supus unor multiple operaţii la unul dintre plămâni, genunchi, încheietura mâinii şi la cap. În afara lui Neto, cinci alte persoane au supravieţuit tragediei aviatice ce a avut loc în Medelin, Columbia, după ce avionul care transporta 81 de persoane s-a prăbuşit în urma unor defecţiuni electrice.

"Fiul meu se simte din ce în ce mai bine. Tocmai a fost supus unei intervenţii chirurgicale la picior şi medicii spun că îşi va putea relua cariera de fotbalist. Vom continua să ne rugăm pentru sănătatea sa, deoarece încă are nevoie de acest lucru", a scris tatăl lui Neto, Helam, pe contul de Facebook. Alţi doi supravieţuitori, Ximena Suarez şi Erwin Tumiri, însoţitori de zbor, se află într-o stare bună, iar ceilalţi patru sunt ţinuţi sub atentă supraveghere.

Conform jurnaliştilor britanici, oficiali din Columbia susţin că există dovezi care arată că avionul s-ar fi prăbuşit din cauza faptului că a rămas fără combustibil. Mai mult, pilotul avionului, Miguel Quiroga, ar fi fost avertizat despre acest lucru, dar acesta a dorit să ducă zborul la bun sfârşit. Se pare că avionul pilotat de Quiroga a ratat şansa de a face un nou plin de combustibil în Cobija, o localitate aflată între Brazilia şi Bolivia, datorită faptului că aeroportul din zonă nu funcţiona pe timpul nopţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici