Tragedie după un meci din Premier League. Elicopterul proprietarului echipei Leicester City s-a prăbuşit lângă stadion/ Miliardarul şi fiul său ar fi murit

Elicopterul proprietarului echipei Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, s-a prăbuşit sâmbătă în apropierea stadionului King Power, după meciul din Premier League cu echipa West Ham United, relatează BBC.

3824 afișări
Imaginea articolului Tragedie după un meci din Premier League. Elicopterul proprietarului echipei Leicester City s-a prăbuşit lângă stadion/ Miliardarul şi fiul său ar fi murit

Elicopterul proprietarului echipei Leicester City s-a prăbuşit lângă stadionul King Power, cu patronul echipei la bord

În momentul prăbuşirii, elicopterul s-a izbit de o maşină parcată. Proprietarul echipei se afla la bord în momentul accidentului.

Elicopterul s-a prăbuşit în jurul orei locale 20:30 (18:30, ora României), au declarat surse apropiate familiei.

Conform declaraţiilor martorilor, elicopterul abia decolase când a început să se învârtă, după care s-a prăbuşit şi a luat foc.

Autorităţile nu au comunicat momentan câte persoane se aflau la bord în momentul incidentului.

Poliţia din Leicester a transmis că lucrează împreună cu serviciile de urgenţă pentru a stabili cauza exactă a prăbuşirii.

Patronul lui Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha, şi fiul său ar fi murit

Vichai Srivaddhanaprabha este patronul lui Leicester din 2010, când a cumpărat clubul care evolua în a doua ligă din Anglia în schimbul a 39 de milioane de lire sterline.

Omul de afaceri thailandez, apropiat al Familiei Regale din Marea Britanie, a devenit fanul formaţiei de pe “King Power Stadium” în 1997, când “vulpile” au câştigat Cupa Ligii în faţa lui Middlesbrough.

Vichai Srivaddhanaprabha, 60 de ani, s-a născut în Bangkok, pe 4 aprilie 1958 şi a intrat în lumea afacerilor în 1989. A deschis lanţul de magazine “King Power Duty Free”, care a primit sigiliul regal de aprobare în 2009 şi a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din Thailanda. Conform topului Forbes 2017, omul de afaceri avea o avere estimată la 4,9 miliarde de dolari, al 5-lea cel mai bogat om din ţara sa.

Vichai Srivaddhanaprabha era patronul lui Leicester City din 2010, după ce a cumpărat clubul de la Milan Mandaric. Acesta a decis să schimbe numele stadionului, din “Walkers Stadium” în “King Power Stadium”.

Leicester City a devenit campioană în sezonul 2015-16, când formaţia de pe “King Power Stadium” a câştigat primul şi singurul titlu de campioană a Angliei din istoria clubului. După performanţa obţinută, Vichai Srivaddhanaprabha le-a oferit jucătorilor câte un automobil BMW i8s, care avea în 2016 un preţ de catalog de 100.000 de lire sterline.

În mai 2017, omul de afaceri thailandez a cumpărat şi clubul Oud-Heverlee Leuven, care în prezent joacă în liga a doua din Belgia.

Vichai Srivaddhanaprabha şi copilul său se aflau în elicopterul prăbuşit în parcarea stadionului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici