Tragedie la Raliul Dakar: Motociclistul argentinian Jorge Martinez Boero a murit

Motociclistul argentinian Jorge Martinez Boero, în vârstă de 38 de ani, a murit, duminică, în prima etapă a Raliului Dakar 2012, în timpul specialei de la Mar del Plata, au anunţat organizatorii cursei.

506 afișări
Imaginea articolului Tragedie la Raliul Dakar: Motociclistul argentinian Jorge Martinez Boero a murit

Tragedie la Raliul Dakar: Motociclistul argentinian Jorge Martinez Boero a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Motociclistul a murit in cauza rănilor grave, după o căzătură la doi kilometri înainte de sosire în speciala de 57 km disputată pe dunele de nisip de-a lungul oceanului Atlantic.

"După căzătură, sportivul a suferit un stop cardiac. Echipa medicală a intervenit la cinci minute, dar nu l-a putut salva, pilotul murind în drum spre spital", au precizat organizatorii.

Jorge Martinez Boero, care concura pe Beta, a mai participat la Dakar şi anul trecut, dar a fost nevoit să abandoneze în etapa a şasea, după ce a căzut, într-o etapă din Chile. Atunci el a aşteptat opt ore echipele de intervenţie.

Boero este al 21-lea concurent la Dakar care moare în timpul cursei, de la ediţia din 1979 a probei, organizată de 29 de ori în Africa înainte de a ajunge în America Latină, în 2009.

În total, 59 de persoane au murit la Dakar, din care peste 20 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici