Tragerea la sorţi a grupelor CE de handbal 2016, într-o mină de sare la 136 metri sub nivelul mării

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European de handbal masculin din 2016 va avea loc în 19 iunie, într-o mină de sare din Polonia, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO şi care este situată la 136 de metri sub nivelul mării.

171 afișări
Imaginea articolului Tragerea la sorţi a grupelor CE de handbal 2016, într-o mină de sare la 136 metri sub nivelul mării

Tragerea la sorţi a grupelor CE de handbal 2016, într-o mină de sare la 136 metri sub nivelul mării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit anunţului de marţi al forului european de profil, EHF, tragerea la sorţi a grupelor CE de handbal masculin din 2016 va fi efectuată în mina de sare Wieliczka, de lângă Cracovia.

Datând din secolul al XIII-lea, mina de sare Wieliczka este inclusă în patrimonial mondial UNESCO şi este situată la 300 de metri adâncime, din care 136 de metri sunt sub nivelul mării, evenimentul fiind descris de EHF ca fiind "cel mai adânc" din istoria Campionatelor Europene.

Turneul final al CE de handbal masculin din 2016 va avea loc între 15 şi 31 ianuarie în Polonia, cu participarea a 16 echipe naţionale continentale, între care nu se numără şi cea a României, care a ratat calificarea în ultimul act, după o dublă cu Finlanda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici