Tragerea la sorţi pentru Euro 2024. România află ce adversare va avea în grupa de calificare

România află ce adversare va avea în grupa din preliminariile Campionatului European de Fotbal din 2024. Tragerea la sorţi se desfăşoară duminică, la Frankfurt, iar turneul final va fi peste doi ani în Germania.

751 afișări
Imaginea articolului Tragerea la sorţi pentru Euro 2024. România află ce adversare va avea în grupa de calificare

Ceremonia de duminică va începe la ora 13.00. La tragerea la sorţi, România se va afla în urna valorica 3, ceea ce înseamnă că poate întâlni adversari foarte puternici precum Spania, Italia, Anglia, Franţa sau Olanda.

În urne se vor afla 53 de echipe dint totalul de 55. Germania este calificată la turneul final în calitate de ţară gazdă, iar Rusia a fost exclusă din competiţie din cauza conflictului din Ucraina.

Meciurile din grupa de calificare vor începe în primăvara anului viitor. Fiecare echipă va juca minimum opt partide, în funcţie de componenţa grupei în care se va afla. La turneul final din Germania se vor califica primele două echipe din fuecare grupă.

O grupă accesibilă pentru România ar fi cu Ungaria, Finlanda, Insulele Feroe, Gibraltar şi Andorra. La polul opus, tragerea la sorţi le-ar putea desemna drept adverse ale României pe Italia, Franţa, Turcia, Slovacia şi San Marino.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici