Transfer de senzaţie în handbalul românesc. La doar 17 ani, Remus Chiş a semnat cu Benfica Lisabona

Tânărul handbalist băimărean Remus Chiş, pivot crescut de Academia de Handbal Minaur Baia Mare, a fost transferat definitiv la echipa portugheză Benfica Lisabona, formaţie cu care se antrenează încă din vară, anunţă site-ul oficial al grupării.

795 afișări
Imaginea articolului Transfer de senzaţie în handbalul românesc. La doar 17 ani, Remus Chiş a semnat cu Benfica Lisabona

Transfer de senzaţie în handbalul românesc. La doar 17 ani, Remus Chiş a semnat cu Benfica Lisabona

Medaliat cu bronz la juniori I în vara trecută, Remus Chiş (17 ani şi 6 luni) devine astfel primul sportiv al Academiei de Handbal Minaur transferat peste hotare.

Imediat după realizarea transferului, Remus a declarat pentru site-ul Academiei Minaur: „Mă bucur că am ajuns aici, dar am ajuns aici doar prin multă muncă şi ambiţie, băieţii şi tot staff-ul m-au primit foarte bine, am început să fac antrenamente cu echipa mare, sunt nerăbdător să debutez la echipa de seniori. Sunt la început de drum, dar visul meu este să ajung cel mai bun şi nimeni nu mă poate opri. Vreau să mulţumesc Academiei pentru că m-au format şi au avut grijă de mine, iar pe această cale le urez succes în continuare.”

„Pot să îl caracterizez pe Remus prin multe cuvinte ,dar un singur cuvânt sigur îl caracterizează cu adevărat, acela fiind munca.”, a declarat pentru Mediafax, antrenorul lui Remus Chisş, Claudiu Clonivszki.

„Remus a făcut parte din echipele de juniori pe care le-am antrenat din anul 2016 pâmă în 2021, la Academia de Handbal Minaur Baia Mare, an de an participând la turneele finale, o ultimă realizare înainte de plecarea în Portugalia fiind medalia de bronz câştigată împreună cu echipa de juniori 1, în luna mai a anului trecut, la Cluj.”, a ai spus antrenorul care l-a format pe tânărul handbalist.

Pe lângă realizările de la echipa de club, Remus face parte şi din lotul lărgit al echipei naţionale de juniori a României, participând la numeroase acţiuni cu aceasta.

„Pot spune că Remus mereu a fost un pariu pentru mine, având în vedere că la început avea multe minusuri în ceea ce priveşte pregătirea fizică, dar abilitatea şi lejeritatea cu care se demarca şi recepţiona mingea pe semicerc ne-au făcut pe toţi membrii Academiei să sperăm că va ajunge un pivot de mare valoare.”, laudă Clonovszki calităţile elevului său.

„Sunt mândru că am reuşit să pun umărul la dezvoltarea lui individuală ca jucător. Îi doresc mult succes pe viitor şi să fie un model pentru copiii care practică handbalul.”, a concluzionat Claudiu Clonovszki.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici