Transilvania Rally 2019: La doar 24 de ani, Simone Tempestini este marele favorit să câştige al patrulea titlu naţional

Simone Tempestini s-a impus clar în etapa sa de casă, Raliul Transilvaniei, şi este mare favorit să câştige, la numai 24 de ani, al patrulea titlu naţional absolut. Printre reprezentanţii celor 90 de echipaje care au luat startul s-au numărat şi 17 doamne şi domnişoare.

123 afișări
Imaginea articolului Transilvania Rally 2019: La doar 24 de ani, Simone Tempestini este marele favorit să câştige al patrulea titlu naţional

Transilvania Rally 2019: La doar 24 de ani, Simone Tempestini este marele favorit să câştige patrulea titlu naţional absolut

Unele dintre ele au reuşit să urce şi pe podium la clasele lor. După victoriile din Raliul Argeşului, Raliul Aradului şi Raliul Harghitei, pentru Simone a urmat o perioadă neagră cu abandon la Sibiu şi Iaşi, care i-au pus în pericol statutul de campion. Succesul înregistrat în weekend îl readuce în prim plan, iar înaintea rundei finale, care va avea loc la Braşov, porneşte cu prima şansă, având nevoie de un loc în Top 4 pentru a-şi asigura prima poziţie la finalul sezonului.

Raliul Transilvaniei s-a încheiat cu Super Speciala din centrul municipiului Cluj Napoca, acolo unde mii de spectatori au sărbătorit victoria lui Tempestini. Pilotul de la Napoca Rally Academy a fost urmat pe podium chiar de colegul său de echipă, Bogdan Marişca, în timp ce podiumul competiţiei a fost completat de belgianul Joachim Wagemans.

Runda din Cluj a fost parte şi din Tour European Rally, competiţie continentală care şi-a desfăşurat etapele precedente în Franţa, Spania şi Belgia, iar ultima strigare se va da în Elveţia la mijlocul lunii octombrie. De altfel, reprezentanţi din 5 ţări s-au duelat la Raliul Transilvaniei.

Francesca Maior, campioană la două clase
La start au fost şi 17 reprezentante ale sexului frumos, un record pentru etapele din campionatul intern în 2019. Cel mai bine clasată în topul general a fost Alina Bianca Pop, cea care a încheiat pe locul 10 din postura de copilot pentru Mihnea Mureşan. Pe 11 s-a clasat Alex Filip, având-o în dreapta pe Mihaela Dobranici, singura româncă de până acum cu participare într-o etapă din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Pe Clase, în acelaşi echipaj cu Mureşan, Alina Bianca Pop a fost pe primul loc atât la Două Roţi Motrice şi la Clasa RC4.

Francesca Maior a reuşit să urce de nu mai puţin de trei ori pe podium la Cluj Napoca. În vârstă de 19 ani, Francesca a fost copilot pentru fratele ei mai mare, Norbert Maior (21 de ani), iar aceştia au încheiat pe locul 1 la Juniori, la Clasa RC5 şi pe 2 la Două Roţi Motrice. De altfel, fraţii Maior şi-au asigurat deja titlul de campioni la RC5 şi Juniori cu o etapă înainte de final.

Singurul echipaj exclusiv feminin format din Cristiana Oprea şi Diana Haţegan a încheiat pe locul 6 în Cupa Dacia, în timp ce singura reprezentantă feminină în divizia istoricelor, Mirela Bucovicean a ratat la limită podiumul, terminând pe poziţia a patra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici