Transylvania Open a obţinut propria licenţă WTA. Următoarea ediţie, între 1 şi 9 februarie 2025

  • Organizatorii turneului de tenis de la Cluj au obţinut propria licenţă WTA
  • Până acum, turneul era organizat pe baza unor licenţe închiriate
  • Următoarea ediţie va avea loc între 1 şi 9 februarie 2025
223 afișări
Imaginea articolului Transylvania Open a obţinut propria licenţă WTA. Următoarea ediţie, între 1 şi 9 februarie 2025

Transylvania Open a obţinut propria licenţă WTA. Următoarea ediţie, între 1 şi 9 februarie 2025

Turneul Transylvania Open de la Cluj-Napoca are de acum un loc clar stabilit în circuitul mondial după ce a obţinut propria licenţă WTA. Organizatorii au anunţat că următoarea ediţie va avea loc între 1 şi 9 februarie 2025.

Organizatorii au anunţat că au reuşit să achiziţioneze o licenţă care va asigura continuitatea evenimentului de la Cluj-Napoca. Turneul de tenis care a avut primele trei ediţii organizate în luna octombrie, şi cea mai recentă în luna februarie, va avea loc de acum la început de sezon. Următoarea ediţie va fi organizată în 1-9 februarie 2025.

„Cu mare bucurie am anunţat oficial, la finalul turneului de tenis din acesta an, că de acum Transylvania Open are viitorul asigurat. Am arătat că dacă muncim pentru visele noastre putem să obţinem aproape orice. E o echipă care face asta dintr-o pasiune ieşită din comun. Aveam un vis: acela de a nu mai închiria licenţe, ci de a avea licenţa noastră şi de a ţine acest turneu, pe viaţă, acasă. Şi acum am reuşit acest lucru. Locul în calendarul WTA va fi de acum în luna februarie, o poziţie mult mai avantajoasă faţă de cea de final de sezon. De aici încolo putem să construim liniştiţi şi să ne concentrăm strict pe calitatea evenimentului”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250.

Cea de-a patra ediţie a Transylvania Open a avut loc în BTarena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. În total, 32 de jucătoare au concurat la meciurile de simplu, şi 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA şi premii în valoare de 267.082 de dolari.

Câştigătoarea marelui trofeu din acest an a fost Karolina Pliskova, fost lider mondial şi cap de afiş al turneului din Cluj. Ea a jucat finala cu Ana Bogdan, favorita numărul 8 a competiţiei.

„Am auzit lucruri frumoase despre acest turneu, ştiam că sunt condiţii foarte bune, că este cel mai bun turneu WTA 250 din lume. Dar este chiar mai frumos decât mă aşteptam, am fost surprinsă, toată lumea m-a tratat foarte bine aici. A fost bine că nu am jucat cu românce până în finală, pentru că publicul a fost mereu de partea mea şi s-a simţit lucrul acesta”, a spus Karolina Pliskova.

Transylvania Open WTA 250 2024 a însemnat 9 zile de tenis, dintre care 2 de calificări, cu meciuri jucate pe cele două terenuri de tenis organizate în BT Arena. Jucătoarele au avut la dispoziţie 2 terenuri suplimentare de antrenament. Pentru amenajarea celor două terenuri de joc au fost necesare lucrări logistice speciale de separare a sălii polivalente, realizată prin montarea a 3000 mp de cortină fonoabsorbantă şi ignifugă. La organizarea turneului a lucrat o echipă formată din aproape 1000 de persoane, iar bugetul s-a ridicat la 1,5 milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici