Trei goluri pentru România, la Torshavn. Victorie a echipei naţionale, în partida cu Insulele Feroe din preliminariile Campionatului European din 2020/ Ciprian Tătăruşanu: Vin cu poftă la echipa naţională, sunt foarte odihnit

Cosmin Contra a declarat, sâmbătă, în urma partidei din preliminariile pentru Euro 2020, dintre Insulele Feroe şi România, scor 0-3, că este mulţumit pe deplin de elevii săi.

3235 afișări
Imaginea articolului Trei goluri pentru România, la Torshavn. Victorie a echipei naţionale, în partida cu Insulele Feroe din preliminariile Campionatului European din 2020/ Ciprian Tătăruşanu: Vin cu poftă la echipa naţională, sunt foarte odihnit

A început partida Insulele Feroe - România din preliminariile Campionatului European din 2020

România a învins, sâmbătă, reprezentativa Insulelor Feroe, cu scorul de 3-0 , în preliminariile pentru Euro 2020.

Vlad Chiricheş a fost înlocuit, în minutul 39, de Adrian Rus, după ce a suferit o întindere. Primul gol al partidei, din minutul 74, George Puşcaş a marcat din poziţie de unu la unu cu portarul din Feroe, din acţiunea pornită de Nicolae Stanciu. Mitriţă a înscris al doilea gol al partidei, în minutul 83, după ce a interceptat o minge aşezată de Claudiu Keşeru. După ce a pătruns în apărarea Insulei Feroe, Mitriţă a şutat şi a trimis mingea în poarta lui Nielsen. Keşeru înscrie ultimul gol al partidei, în ultima fază a meciului.

”Am obţinut un rezultat bun ce ne ţine în cursa calificărilor. Sunt trei puncte meritate. Am dominat întreg meciul. Băieţii au încercat până în ultimul moment. Am reuşit trei goluri şi mă bucur enorm. Florin Andone putea marca în prima repriză. Avem probleme când întâlnim apărări foarte aglomerate. Nu a fost uşor. Acum ne pregătim pentru meciul de marţi. Am încercat să îi fac să fie lucizi. Le-am zis la pauză că feroezi vor cădea din punct de vedere fizic. Le-am spus să fie calmi şi să aibă răbdare. Se pare că Vlad Chiricheş are o ruptură. Vom decide în seara asta pe cine vom convoca. Probabil Cristea şi Burcă. Keşeru are un cârcel sau o contractură. Nu este la fel de grav ca la Chiricheş. Sper sa câştigăm cu Norvegia. Băieţii au jucat consistent. Sunt mulţumit de ei. M-aş bucura enorm să ne calificăm”, a declarat Cosmin Contra, la ProTV.

România va evolua în următorul meci împotriva Norvegiei, marţi, începând cu ora 21:45.Meciul dintre Insulele Feroe şi România este duelul cu numărul opt dintre cele două formaţii şi este partida din etapa a şaptea din grupa F din preliminariile pentru Campionatul European din 2020.

Ciprian Tătăruşanu, România: Vin cu poftă la echipa naţională, sunt foarte odihnit

România a mai adăugat trei puncte în grupa F, în urma victoriei obţinute, în deplasare, contra Insulelor Feroe, din preliminariile pentru Campionatul European din 2020. Echipa pregătită de Cosmin Contra s-a impus cu 3-0, în urma golurilor marcate de Puşcaş, Mitriţă şi Keşeru.

La finalul partidei, Ciprian Tătăruşanu a vorbit despre meciul câştigat de România.

"Este o victorie importantă, după un meci dificil, la care sincer ne aşteptam. Am ratat mult în prima repriză, dar e bine că am marcat şi am câştigat. Nu am avut cine ştie ce intervenţie. A fost o ocazie normală a lor, nu ştiu cum s-a văzut la televizor. Suprafaţa de joc ne-a dezavantajat, nu suntem foarte obişnuiţi", a spus Ciprian Tătăruşanu, la microfonul ProTV, care a vorbit şi despre forma bună pe care o traversează:

"Cu mult umor, Tătăruşanu a explicat forma bună pe care o are la echipa naţională prin prisma faptului că nu evoluează la echipa de club: ”Nu este uşor să nu joci la echipa de club. Pentru mine este o situaţie nouă, dar a fost decizia antrenorului şi nu am făcut altceva decât să o respect. Vin cu poftă la echipa naţională...ce pot să spun, sunt foarte odihnit".

 

Alexandru Mitriţă, după Insulele Feroe - România, scor 0-3: Sunt fericit pentru gol şi pasa de gol

Alexandru Mitriţă a revenit cu gol la echipa naţională. Mijlocaşul echipei din MLS, New York City, a marcat al doilea gol al victoriei României, în deplasare, cu Insulele Feroe, scor 3-0.

"Sunt fericit pentru victoria echipei, aveam nevoie de cele trei puncte. Sunt fericit pentru gol şi pasa de gol.

Au fost multe discuţii fără rost. După meciul cu Suedia a fost o abordare greşită a mea. Nu contează câţi kilometri parcurg, contează să-mi fac treaba cât mai bine pe teren. Toată lumea îşi doreşte să joace la EURO, pentru asta luptăm. M-am gândit tot timpul că voi fi convocat. Nu a fost un conflict cu domnul Contra, a fost o abordare greşită a mea. Visam să ajung unde sunt acum atunci când eram copil. E am un motto: 'Trebuie să visezi ca să ajungi unde trebuie'!", a spus Mitriţă pentru ProTV.

 


Echipele de start: Insulele Feroe - România

Insulele Feroe: Gunnar Nielsen - Heini Vatnsdal, Atil Gregersen, Rogvi Baldvinsson - G. Rolantsson, Hendriksson, H. Hansson, V. Davidsen - Solvi Vatnhamar, Klaemint Olsen, Joannes Bjartalid

România: Tătăruşanu – Benzar, Nedelcearu, Chiricheş, Bancu – Hagi, Anton, Stanciu, Coman – Puşcaş, Andone
Rezerve: Radu, Niţă – Toşca, Rus, Keşeru, Mogoş, Deac, Marin, Bordeianu, Mitriţă, Nistor, Cicâldău

Înaintea jocului de sâmbătă, România ocupă locul 3 în Grupa F, cu 10 puncte. Insulele Feroe se află pe ultima poziţie în Grupa F din preliminariile EURO 2020, cu zero puncte. Gazdele de sâmbătă au un golaveraj dezastruos, -17.

România a obţinut patru puncte din cele trei deplasări efectuate în actuala campanie. Tricolorii au pierdut cu 2-1 în Suedia, au remizat în Norvegia, scor 2-2, dar s-au impus cu 4-0 în Malta. Insulele Feroe nu a mai reuşit să marcheze de trei etape, de la acel 1-4 cu Spania. Adversarii României au încasat opt goluri în ultimele două jocuri: 4-0 cu Spania şi 4-0 cu Suedia.

Lotul României pentru meciurile cu Insulele Feroe şi Norvegia

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Lyon, 63/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0), Ionuţ Radu (Genoa, 0/0)

Fundaşi: Romario Benzar (Lecce, 16/0), Vasile Mogoş (Cremonese, 0/0), Vlad Chiricheş (Sassuolo, 56/0), Adrian Rus (MOL Fehérvár 1/0), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa 5/0), Dragoş Grigore (Ludogorets, 37/0), Alin Toşca (Gazişehir Gaziantep, 17/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 10/0)

Mijlocaşi: Răzvan Marin (Ajax Amsterdam, 19/1), Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 1/0), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 5/0), Dan Nistor (Dinamo Bucureşti, 0/0), Paul Anton (Krylya Sovetov, 9/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 21/4), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 33/10), Ianis Hagi (Genk, 7/0), Alexandru Mitriţă (New York City FC, 7/0), Florinel Coman (FCSB, 0/0)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets, 35/12), George Puşcaş (Reading, 10/5), Florin Andone (Galatasaray, 23/2)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici