Trei medalii de aur pentru judoka români la Openul European de la Praga

Trei medalii de aur au obţinut, sâmbătă, judoka români Lucian Borş Dumitrescu, Adrian Sulcă şi Monica Ungureanu la Openul European de judo de la Praga.

1122 afișări
Imaginea articolului Trei medalii de aur pentru judoka români la Openul European de la Praga

Trei medalii de aur pentru judoka români la Openul European de la Praga

Openul European de Judo desfăşurat în acest weekend la Praga a adus din prima zi delegaţiei României trei medalii de aur şi una de bronz.

La sub 48 de kilograme feminin, Monica Ungureanu a trecut rând pe rând de Jacqueline Springer (Austria), în sferturile de finală, apoi de olandeza Amber Gersjes în semifinală, pentru ca în finală să o învingă pe o altă judoka din Austria, Katharina Tanzer, toate cele trei victorii fiind obţinute prin Ipon, înainte de expirarea timpului de luptă.

Lucian Borş Dumitrescu a luat medalia de aur a categoria 66 kg, după ce a învins în optimile de finală pe englezul Scott Thomson, în sferturi pe ucraineanul Evgheni Goncearko, iar în semifinale pe colegul său Petr Zhukov. În finală, Borş Dumitrescu l-a învins prin Ipon pe moldoveanul Vadim Bunescu.

Petr Zhukova cucerit medalia de bronz, învingându-l în finala mică pe austriacul Kimran Borchashvili.

A treia medalie de aur a fost obţinută la categoria -73 kg de Adrian Şulcă. La aceată categorie au fost înscrişi 32 de concurenţi ceea ce a făcut ca Şulcă asă aibă de înfruntat 5 adversari pentru medalia de aur.

În primul tur a trecut de moldoveanul Adrian Crijanovschi, în optimile de finală de austriacul Mathias Czizsek, în sferturi l-a învins pe polonezul Ksawery Morka, iar în semifinale pe finlandezul Roope Korhonen. În finală, Adrian Şulcă a fost victorios prin Ipon, în dauna cehului Jakub Jecminek.

Competiţia continuă duminică, pentru România urmând să mai concureze Serafima Moscalu (cat. 70 kg), Marcel Cercea, Vlad Vişan (-81 kg), Alex Creţ (-100 kg), Mircea Croitoru, Eduard Şerban şi Luca Kunszabo (+100 kg).

După prima zi de concurs, România se află pe locul 2 pe naţiuni, cu 3 medalii de aur şi una de bronz, după Olanda (3,1,5) şi în faţa Belgiei (1,0,2).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici