Trei mii două sute de huligani englezi nu merg Cupa Mondială de fotbal

Ministerul britanic de Interne a anunţat, marţi, că a interzis unui număr de 3.200 de huligani cunoscuţi de acest serviciu să facă deplasarea în Africa de Sud pentru a susţine naţionala Angliei la Cupa Mondială din 2010, din luna iunie.

32 afișări
Imaginea articolului Trei mii două sute de huligani englezi nu merg Cupa Mondială de fotbal

Trei mii două sute de huligani englezi nu merg Cupa Mondială de fotbal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Interdicţiile la meciurile de fotbal s-au dovedit a fi deosebit de eficace în a-i împiedica pe suporterii cunoscuţi drept violenţi să călătorească în timpul partidelor", a declarat un purtător de cuvânt al departamentului.

Huliganii de pe listele ministerului de Interne trebuie să predea paşapoartele către autorităţi în timpul Cupei Mondiale.

Dupa CM-1998 şi Euro-2000, turnee marcate de violentele incidente în care au fost implicaţi fanii englezi, autorităţile britanice au suplimentat măsurile de prevenire.

"După anul 2000, de la punerea în aplicare a unei strategii de luptă împotriva violenţelor printr-o legislaţie foarte dură, nu a mai existat niciun caz semnificativ de violenţă legat de meciurile Angliei la marile turnee. Poliţia îi va monitoriza pe fani la plecarea lor şi va reţine pe oricine care prezintă un risc de violenţă. Lucrăm îndeaproape cu autorităţile sud-africane", a adăugat oficialul britanic.

În timpul sezonului 2008-2009, 3.752 de oameni au fost arestaţi pentru acte de huliganism în Anglia şi Ţara Galilor, o cifră uşor inferioară (două procente) comparativ cu anul competiţional precedent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici