Trei zile de doliu în Togo, după atacul asupra autocarului cu fotbalişti

Guvernul togolez va decreta "trei zile de doliu naţional", începând de luni, în semn de omagiu pentru victimele din atacul asupra autocarului echipei naţionale de fotbal, a anunţat, sâmbătă seară, premierul Gilbert Fossoun Houngbo.

32 afișări
Imaginea articolului Trei zile de doliu în Togo, după atacul asupra autocarului cu fotbalişti

Trei zile de doliu în Togo, după atacul asupra autocarului cu fotbalişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul a decis să decreteze trei zile de doliu naţional, începând de luni. Vom discuta cu familiile pentru a organiza repatrierea trupurilor neînsufleţite", a declarat Houngbo.

Două persoane au fost ucise în acest atac: ofiţerul de presă Stanislas Ocloo şi antrenorul secund Abalo Amelete.

Portarul Kodjovi Obilalé, rănit la rinichi şi abdomen, a fost transferat la Johannesburg, urmând să fie operat."Obilale trăieşte, este conştient şi chiar a discutat azi cu fratele său", a declarat premierul.

De altfel, Houngbo a declarat că şoferul angolez "trăieşte", în ciuda informaţiilor care îl dădeau mort. "Nu a murit, este la terapie intensivă", a subliniat premierul.

Guvernul din Togo a decis sâmbătă să cheme în ţară echipa naţională, însă, în cursul nopţii, jucătorii au hotărât să rămână în competiţie. În ciuda dorinţei jucătorilor, Guvernul a anunţat că îşi menţine poziţia de a chema echipa în ţară.

Fundaşul echipei FC Vaslui, togolezul Serge Akakpo, se numără printre persoanele rănite în atacul armat. Akakpo a fost împuşcat cu două gloanţe în spate şi a pierdut mult sânge. Cu toate acestea familia jucătorului a anunţat că starea sa de sănătate este stabilă, el fiind operat cu succes.

Guvernul angolez a promis, vineri, că va lua toate măsurile pentru a garanta securitatea la Cupa Africii pe Naţiuni, care va debuta duminică, iar autorităţile politice şi sportive au demarat, sâmbătă, o anchetă privind acest atac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici