Tricoul lui Maradona, purtat în meciul în care a marcat cu „Mâna lui Dumnezeu”, ar putea fi vândut pentru o sumă record

  • Tricoul purtat de legenda fotbalului argentinian în cadrul meciului cu Anglia, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din anul 1986, a fost scos la licitaţie.
  • Maradona a marcat atunci golul de neuitat, cu „Mâna lui Dumnezeu”.
592 afișări
Imaginea articolului Tricoul lui Maradona, purtat în meciul în care a marcat cu „Mâna lui Dumnezeu”, ar putea fi vândut pentru o sumă record

FOTO AP/Twitter

Tricoul marelui fotbalist se află pe piaţa de licitaţii pentru prima dată, după ce fusese expus la Muzeul Naţional al Fotbalului, în Manchester.
 
Acum, tricoul ar putea fi vândut cu peste patru milioane de lire sterline (4,8 milioane de euro), conform The Guardian.
 
În ultimii 35 de ani, tricoul a fost în posesia lui Steve Hodge, fostul mijlocaş al Angliei. El şi Maradona (în vârstă de 25 de ani la acel moment) au făcut schimb de tricouri după meci. Argentina câştigase atunci cu 2-1. 
 
Hodge este jucătorul care a „ajutat” „Mâna lui Dumnezeu”. A respins greşit mingea, îndreptând-o spre portarul englez Peter Shilton. Shilton şi Maradona s-au întins după balon, iar Maradona a marcat cu mâna. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici