Trupul lui Marian Cozma va fi adus marţi, în România

Corpul neînsufleţit al handbalistului Marian Cozma va fi repatriat marţi, a declarat pentru MEDIAFAX consulul României la Budapesta, Marin Ursuţ, precizând că în jurul orei 16-17 este programată o ceremonie de rămas-bun la Nagylac (Nădlac).

22 afișări
Imaginea articolului Trupul lui Marian Cozma va fi adus marţi, în România

Trupul lui Marian Cozma va fi adus marţi, în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ceea ce priveşte repatrierea, avem programată mâine, în jurul orelor 16-17, o ceremonie de rămas-bun la Nagylac. După aceasta, va fi continuat drumul spre ţară", a spus Ursuţ. El a precizat că trupul neînsufleţit al handbalistului va fi adus în România cu o maşină, nu cu avionul.

Gaţu: Maşina care îl va transporta pe Cozmava opri în fiecare oraş cu handbal

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristian Gaţu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că maşina cu care va fi adus în ţară corpul neînsufleţit al lui Marian Cozma va opri în fiecare oraş ce are echipe de handbal, de la Nădlac până la Bucureşti.

"Marţi, la ora 10.00 este o comemorare şi rămas bun în sala sporturilor din Veszprem, după care, poate cu aceeaşi ocazie, îi dă titlul de cetăţean de onoare post-morten al oraşului Veszprem. După care pleacă spre Szeged, pentru că şi suporterii de acolo au vrut să-şi ia rămas-bun şi îl vor băga în România prin Nădlac. De la Nădlac îl vom prelua noi cu preşedinţii asociaţiilor judeţene pe fiecare judeţ, cu o maşină antemergătoare, a făcut doamna Monica Iacob-Ridzi o adresă către Ministerul Internelor. O să oprim şi noi, deşi el va intra mai pe seară, în oraşele care au handbal", a spus Gaţu.

Gaţu a precizat că, la dorinţa mamei lui Marian Cozma, cortegiul funerar nu va urmări un traseu anume prin Bucureşti. "A rămas să hotărască familia când va fi înmormântarea. Eu ce ştiu că în niciun caz nu va fi miercuri, pentru că va ajunge miercuri dimineaţă, deci probabil joi. Mama lui a spus că nu vrea să aibă un traseu prin Bucureşti cortegiul funerar. Vrea doar să-l aducem acasă şi pe urmă la cimitirul din Pipera", a afirmat Gaţu.

Conducătorul FR Handbal a precizat că s-au finalizat toate formalităţile legate de repatrierea corpului neînsufleţit al handbalistului: "Sunt multe formalităţi, s-au rezolvat toate până la urmă. Am trimis în Ungaria maşina mortuară cu care a fost transportată şi marea atletă Lia Manoliu, dar şi mulţi alţi foşti handbalişti trecuţi în nefiinţă, de mare valoare".

Preşedintele FR Handbal a participat, luni, la o ceremonie oficială organizată de Ambasada Ungariei la Bucureşti. "A fost coborât drapelul în bernă, iar ambasadorul mi-a oferit două mape oficiale de condoleanţe, pentru familie şi federaţie. A fost un moment solemn", a explicat Cristian Gaţu.

Componentul naţionalei României şi al formaţiei ungare MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la un restaurant din oraşul unde juca, în altercaţie fiind implicaţi şi alţi doi coechipieri, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesic.

Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa. Coechipierii săi au fost transportaţi la spital, cu răni serioase, tot prin înjunghiere. Marian Cozma, care a participat cu naţionala României la Campionatul Mondial din Croaţia, a debutat în reprezentativă în 2002, într-un meci împotriva Belarus. Înainte de transferul la Veszprem din 2006, Marian Cozma a evoluat la Dinamo Bucureşti.

Citeşte şi:

Handbalistul Marian Cozma, înjunghiat mortal într-o discotecă din Ungaria (Video)

Trei persoane, reţinute în cazul uciderii sportivului Marian Cozma

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici