Tsitsipas îşi asigură locul la ATP Final Torino, după ce a trecut de Zverev la Paris

Grecul Stefanos Tsitsipas, al şaptelea favorit, a trecut de Alexander Zverev cu 7-6(2), 6-4, joi după-amiază, în cadrul turneului francez ATP Masters 1000, de la Paris.

174 afișări
Imaginea articolului Tsitsipas îşi asigură locul la ATP Final Torino, după ce a trecut de Zverev la Paris

Tsitsipas îşi asigură locul la ATP Final Torino, după ce a trecut de Zverev la Paris

Această victorie îi asigură grecului locul la ATP Finals, turneul cu care se încheie sezonul.

După un meci de o oră şi 59 de minute, Tsitsipas a ajuns la 9-4 în seria confruntărilor directe cu Zverev. Jucătorul în vârstă de 25 de ani, care a ajuns în semifinale la Paris în 2022, îl va înfrunta în continuare pe Karen Khachanov, după ce al 16-lea favorit a trecut de Roman Safiullin cu 4-6, 6-4, 6-2.

"Este minunat. Ce uşurare mare să obţin în sfârşit acest loc", a declarat Tsitsipas, citat de atptour.com, după ce şi-a asigurat locul la Torino pentru al cincilea an consecutiv.

"Am muncit extrem de mult tot anul pentru a fi la Torino şi este un moment de uşurare că am reuşit să ajung la unul dintre evenimentele mele preferate ale anului. Am ocazia să joc în faţa fanilor mei italieni, dar şi a unor greci.

"Sunt încântat că joc un tenis bun. Rămân umil după această victorie acum şi îmi doresc foarte mult să continui în forţă şi să arăt o parte din potenţialul meu pe terenul de la Bercy."

A fost prima victorie a lui Tsitsipas în Top 10 din acest sezon, un impuls binevenit pentru grec în faţa unui rival de elită, în timp ce urmăreşte a treia sa coroană Masters 1000 înainte de a-şi îndrepta atenţia spre Torino.

În ciuda dezamăgirii provocate de înfrângere, Zverev rămâne într-o poziţie puternică pentru a i se alătura lui Tsitsipas în linia de start la ATP Finals. Germanul rămâne al şaptelea în clasamentul ATP Live Race To Turin, cu o diferenţă de 340 de puncte faţă de Hubert Hurkacz, aflat pe locul nouă. Cu toate acestea, atât Hurkacz, cât şi Holger Rune, clasat pe locul opt, sunt încă prezenţi pe tabloul principal de la Paris.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tsitsipas,
zverev,
paris

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici