Turneul Campioanelor. Halep şi Andreescu, printre primele 4 jucătoare de tenis calificate

WTA a anunţat, luni dimineaţă, 30 septembrie, că jumătate dintre cele opt poziţii de la Turneul Campioanelor au fost deja adjudecate.

250 afișări
Imaginea articolului Turneul Campioanelor. Halep şi Andreescu, printre primele 4 jucătoare de tenis calificate

Turneul Campioanelor. Halep şi Andreescu, printre primele 4 jucătoare de tenis calificate

Simona Halep şi Bianca Andreescu, campioanele de la Wimbledon şi US Open, li s-au alăturat primelor două sportive calificate pentru întrecerea de la Shenzhen, Ashleigh Barty şi Karolina Pliskova.

Turneul Campioanelor, programat în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie 2019, pune la bătaie cel mai mare premiu în bani din istoria tenisului: 4.725.000 dolari, cu 875.000 dolari mai mult decât cecul încasat de Bianca Andreescu pentru victoria de la US Open.

Simona Halep s-a calificat pentru a şasea oară consecutiv la Turneul Campioanelor, în timp ce Bianca Andreescu va participa în premieră la WTA Finals, la fel ca şi australianca Barty. În plus, Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, este cea mai tânără jucătoare calificată la o ediţie a Turneului Campioanelor din 2009 încoace, de la Caroline Wozniacki (19 ani).

Naomi Osaka, învingătoare la Australian Open, este singura dintre jucătoarele cu titlu de Mare Şlem pe 2019 care încă nu şi-a asigurat matematic prezenţa la Turneul Campioanelor. Nipona este însă pe 5 în Race to Shenzhen, urmată de Petra Kvitova, Serena Williams şi Elina Svitolina, americanca fiind singura absentă de la turneul Premier Mandatory de la Beijing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici