Turneul de tenis de la Madrid. Simona Halep, prima româncă care merge în optimi, după o victorie categorică/ Start complicat de meci pentru Marius Copil

Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Madrid, după o nouă evoluţie categorică pe zgura de la Madrid: 6-0, 6-3 în faţa numărului 16 mondial, Elise Mertens. Liderul mondial va juca pentru un loc în sferturi împotriva Kristinei Pliskova.

3011 afișări
Imaginea articolului Turneul de tenis de la Madrid. Simona Halep, prima româncă care merge în optimi, după o victorie categorică/ Start complicat de meci pentru Marius Copil

Simona Halep merge în optimi/ Start complicat de meci pentru Marius Copil şi pentru Sorana Cîrstea

Simona Halep este prima româncă ajunsă în optimile turneului Premier Mandatory de la Madrid. Sorana Cîrstea încearcă să i se alăture, la capătul meciului cu Daria Ksatkina, iar Marius Copil, singurul reprezentant al României pe tabloul de simplu masculin, joacă pe Terenul 6.

Halep a avut nevoie de doar 71 de minute pentru a rupe seria de 13 victorii consecutive în circuit ale sportivei din Belgia.

Constănţeanca a reuşit un prim set fabulos, cu cifre în statistica oficială care l-ar fi făcut gelos chiar şi pe Rafael Nadal. Simona a dat dovadă că este o adevărată profesionistă, luptând aprig în start de set doi, pentru a înnăbuşi orice gând de revenire al lui Mertens.

Break-ul luat de la 0-40 în game-ul de debut al manşei a cântărit enorm, iar Halep, chiar dacă a scăzut intensitatea şi a comis mai multe erori în final de partidă, încheind meciul cu un total de 18 erori neforţate, a rămas atentă, alertă în punctele cele mai importante (trei mingi de break salvate de Simona) şi a închis partida cu un nou break, după un game maraton în care a avut nevoie de cinci mingi de meci. Regina Madridului a ajuns la 14 victorii consecutive şi convinge, o dată în plus, pe terenul favorit.

CITEŞTE CRONICA de meciurilor în LIVE TEXT ProSport

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici