Turul Ciclist al Sibiului, organizat în premieră. Vezi când şi ce echipe participă

Douăzeci şi două de echipe din 13 ţări s-au înscris la prima ediţie a Turului Ciclist al Sibiului, competiţie acreditată de Uniunea Ciclistă Internaţională şi care va avea loc în perioada 6 - 10 iulie.

109 afișări
Imaginea articolului Turul Ciclist al Sibiului, organizat în premieră. Vezi când şi ce echipe participă

Turul Ciclist al Sibiului, organizat în premieră. Vezi când şi ce echipe participă (Imagine: Vargyasi Levente/Arhiva Mediafax Foto)

"Turul se va desfăşura în cinci etape, care totalizează 480 de kilometri, şi a fost gândit să se desfăşoare pe trasee care combină segmente de teren plat cu spectaculoase segmente montane şi finişuri în căţărare. Etapele au următoarele caracteristici: o etapă de contratimp pe echipe, o etapă dedicată sprinterilor, două etape de munte cu sosiri în căţărare, una la peste 2.000 de metri, un contratimp individual de patru kilometri în centrul istoric al Sibiului, nouă vârfuri de categorie A, B, C şi Specială şi opt sprinturi intermediare", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Turul Ciclist al Sibiului include cea mai înaltă etapă din România (etapa 5 - sosire la Bâlea Lac, 2.035 metri altitudine) şi o etapă care trece prin centrul geografic al României.

"Turul Ciclist al Sibiului a atras atenţia prin diversitatea etapelor şi a reliefului, prin gradul de dificultate şi prin premiile puse în joc (26.000 de euro şi 212 puncte UCI)", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, până în prezent au confirmat prezenţa echipe din Luxemburg, Italia, Bulgaria, Franţa, Grecia, Belgia, Ucraina, Serbia, România, Ungaria, Polonia, Germania şi Turcia.

Turul Ciclist al Sibiului 2011 este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, cu sprijinul Primăriei Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici