Turul Germaniei 2009 a fost anulat

Turul Germaniei, cea mai mare competiţie ciclistă a ţării, nu se va mai disputa în 2009, din cauza numeroaselor cazuri de dopaj din ultmul timp, au anunţat joi federaţia germană de ciclism (BDR) şi organizatorii.

19 afișări
Imaginea articolului Turul Germaniei 2009 a fost anulat

Turul Germaniei 2009 a fost anulat (Imagine: Mediafax/AFP)

"Regretăm luarea acestei decizii, însă recentele evenimente din lumea ciclismului profesionist nu ne mai permit finanţarea competiţiei", a declarat organizatorul Turului, Kai Rapp.

În acelaşi timp, cele mai importante canale publice TV din Germania au anunţat că renunţă la transmiterea în direct a Turului Franţei 2009, ca urmare a numeroaselor cazuri de dopaj descoperite în 2008, în special în echipa germană Gerolsteiner.

Ciclistul austriac Bernhard Kohl, cel mai bun căţărător al Turului Franţei din acest an şi, în acelaşi timp, al treilea clasat la finalul întrecerii, a recunoscut miercuri că s-a dopat cu EPO. De asemenea, coechipierul său, germanul Stefan Schumacher, a fost depistat pozitiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici