U BT Cluj Napoca e noua campioană a Ligii Naţionale de Baschet Masculin

Liga Naţională de Baschet masculin şi-a desemnat joi seara campioana, după ce Universitatea BT Cluj Napoca a câştigat cea de a 4-a confruntare a finalei cu Voluntari, cu 85-74, ducând scorul general la 3-1. U BT Cluj Napoca va evolua sezonul viitor direct în Grupele Ligii Campionilor.

218 afișări
Imaginea articolului U BT Cluj Napoca e noua campioană a Ligii Naţionale de Baschet Masculin

Foto: U-BT Cluj-Napoca

Universitatea BT Cluj Napoca reuşise să câştige primul meci al finalei, disputată în sistem cel mai bun din 5 meciuri, pe teren propriu, cu 87-65, după care a pierdut în meciul doi, în faţa propriilor suporteri, cu 74-69.

În meciul 3, ardelenii s-au impus cu 92-84, la Voluntari, pentru ca apoi să câştige şi meciul 4, cu 85-74.


Campioana sezonului trecut la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, rămâne astfel în posesia trofeului Ligii Naţionale.

U BT Cluj câştigă al 4-lea titlu din istorie s, cu 3-1 la general, şi al şaptelea pentru baschetul clujean.


Principalii marcatori ai partidei au fost Richard (19) şi Stewart (16), pentru U BT Cluj, şi Moldoveanu (14) şi Thompson (14), pentru CSO Voluntari.
CSO Voluntari a disputat prima finală a Ligii Naţionale, titlul de vicecampioană fiind obţinut în premieră.

Locul 3 în campionat fost câştigat de CSM Oradea, care a învins în două partide din trei pe FC Argeş Piteşti (110-59 şi 93-61).

U BT Cluj va juca sezonul viitor direct în grupele Basketball Champions League, în care anul acesta a ajuns în sferturile de finală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici