U Craiova– Dinamo 3-0. "Câinii" cu barele, oltenii cu golurile. Oltenia sărbătoreşte umilirea "duşmanului". Un comentariu de Cosmin Staicu (Prosport)

Când „duşmanul de moarte” trece Oltul, provincia „celor mai fierbinţi dintre români” dă în clocot şi nimeni nu acceptă ca alb-albaştrii să cedeze un milimetru de pământ, sau de nisip, în cazul terenului de pe „Ion Oblemenco”, fără sacrificiu. „Câinii roşii” au însă un mentor, Florin Bratu, care ştie ce înseamnă un derby cu Ştiinţa, şi Dinamo a venit montată pentru un prim succes pe noua arenă a Băniei. Descoperiţi pe anumite posturi, cei doi antrenori nu şi-au mai permis să le acorde o perioadă de acomodare lui Koljic, respectiv Cooper şi i-au trimis în primul 11, deşi cei doi nici nu ştiau numele tuturor colegilor noi.

367 afișări
Imaginea articolului U Craiova– Dinamo 3-0. "Câinii" cu barele, oltenii cu golurile. Oltenia sărbătoreşte umilirea "duşmanului". Un comentariu de Cosmin Staicu (Prosport)

U Craiova– Dinamo 3-0. "Câinii" cu barele, oltenii cu golurile. Oltenia sărbătoreşte umilirea "duşmanului". Un comentariu de Cosmin Staicu

Primul atac al serii l-a dat galeria dinamovistă, destul de numeroasă, care a încercat să evadeze din sectorul propriu pentru a se răfui cu suporterii olteni. Când forţele de ordine au restabilit ordinea, răspunsul fanilor Craiovei a venit printr-o coregrafie aniversară, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea clubului, al cărei mesaj a fost: „De patru generaţii încoace, în acest loc de pe pământ, s-o dai pe Ştiinţa mai departe e cel mai de preţ legământ”.

Şi pe teren tot oaspeţii au dat primele lovituri, prin Gomelt şi Popa, primul întinzându-l pe Pigliacelli, al doilea izbind spectaculos încheietura barelor. Riposta putea veni pe un contraatac iniţiat şi finalizat de Bărbuţ, dar acesta a fost sabotat de o dună de nisip în preajma cercului de la 11 metri. Dinamo a continuat să joace aşa după intuia Mangia, după chipul şi asemănarea antrenorului Bratu, cu liniile sus, neintimidată de cei 25.000 de olteni. Astfel a ajuns Ricardo Grigore în poziţie de finalizare, dar l-a mai evidenţiat o dată pe italianul din poarta Ştiinţei. Gazdele au scos capul prin combinaţiile dintre cei doi internaţionali, Mitriţă şi Bancu, primul atentând de două ori la poarta lui Penedo. Dinamoviştii şi-au revendicat prima repriză, câştigând centrul terenului, unde Fedele şi Cicâldău au fost dominaţi de Cooper, Gomelt şi Nistor, şi au speculat zona tânărului Borţa, sufocat de învăluirile adversarilor. Oltenii s-ar fi declarat mulţumiţi cu 0-0 la pauză, dar la ultima fază aveau să primească un mare bonus, de la ultimul venit, Elvir Koljic. Bosniacul, inexistent până atunci, şi din cauză că noua sa echipă nu era obişnuită cu jocul cu pivot, s-a desprins de Katsikas la cornerul lui Cicâldău şi a plasat fulgerător o lovitură de cap pentru 1-0.

Tot din fază fixă au fost periculoşi oltenii şi în debutul părţii secunde, dar Penedo a respins miraculos lovitura de cap a lui Tiago Ferreira. Dinamo a resimţit golul primit chiar înainte de pauză, iar când încerca să reintre în meci, filiera internaţională a Craiovei a acţionat decisiv, chirurgical. Bancu i-a aruncat o pasă-lasou lui Mitriţă, Delorge n-a rezistat sprintului cu căpitanul Craiovei, iar nisipul buclucaş n-a mai scos mingea de pe traiectoria impusă, care a fost spre bară-gol. Trupa lui Bratu avea să fie KO şase minute mai târziu, când Koljic i-a infiltrat o minge lui Mitriţă prin linia de apărători dinamovistă, iar finalizarea a fost din gama de execuţii fine ale căpitanului Ştiinţei. Frustraţi de diferenţa care nu era de conceput după o primă repriză consistentă, dinamoviştii au fost aproape de golul de onoare la şutul lui Axente, scos uluitor de Pigliacelii, şi la bara lui Katsikas. Ghinionistă în destue rânduri, Dinamo pleacă vătămată rău din Bănie, iar oltenii şi-au satisfăcut pohta ce-au pohtit de decenii încoace: umilirea duşmanului suprem!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici