UCI: Ediţiile 1999-2005 ale Turului Franţei rămân fără câştigător

Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) a decis, vineri, ca ediţiile Turului Franţei din perioada 1999-2005 să rămână fără învingător, după anularea rezultatelor rutierului american Lance Armstrong.

306 afișări
Imaginea articolului UCI: Ediţiile 1999-2005 ale Turului Franţei rămân fără câştigător

Pat McQuaid, preşedintele UCI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comitetul Director a decis să nu acorde victoriile altor rutieri sau să modifice clasamentele competiţiilor vizate", a precizat UCI.

De asemenea, UCI a decis ca Lance Armstrong să dea înapoi toate primele de curse după anularea rezultatelor sale începând cu 1 august 1998.

Pentru rezultatele sale din Turul Franţei, Lance Armstrong a primit 2,950 milioane de euro.

Această decizie a fost luată de UCI în reuniune extraordinară şi este în acord cu dorinţa şefului Turului Franţei, Christian Prudhomme, care a solicitat ca aceste şapte ediţii să nu aibă câştigător.

Uniunea Ciclistă Internaţională a anunţat, luni, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după raportul (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic.

Armstrong a câştigat Marea Buclă între anii 1999 şi 2005. Lance Armstrong, în vârstă de 41 de ani, s-a retras definitiv din ciclism la începutul anului 2011.

În urmă cu două săptămâni, USADA a publicat, pe site-ul său, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile depuse de foşti coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care evoluat, US Postal.

USADA îl acuză pe fostul sportiv că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulţi coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în acelaşi timp cu liderul echipei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici