UCM Reşiţa a câştigat Challenge Cup a treia oară consecutiv - 2 -

Vicecampioana României la handbal masculin, UCM Reşiţa, a câştigat Challenge Cup, după ce a învins, duminică, în deplasare, formaţia CSU Bucovina Suceava, cu scorul de 25-20 (17-12), în returul finalei competiţiei.

3 afișări

Partida a început echilibrat, 3-3 (min. 9), dar oaspeţii au reuşit detaşarea pe fondul eliminării a doi adversari (3-6, min. 12). Sucevenii nu au găsit antidot pentru interul Butulija, care a depăşit lejer apărarea gazdelor în primul sfert de oră (4-7). CSU a plătit tribut apărării "visătoare", spre deosebire de adversari, care au pus accentul pe faza defensivă, iar diferenţa s-a văzut treptat. Jucătorii moldoveni au "clacat" în minutul 18, când Bursuc l-a faultat dur din spate pe Butulija, văzând cartonaşul roşu direct (7-10). Acela a părut să fie momentul-cheie al confruntării, deşi se petrecea devreme, dar CSU Suceava a revenit din "corzi" (11-13, min. 27), după ce fusese condusă şi cu cinci goluri. Acelaşi Butulija a fost însă jucătorul reşiţean care a readus liniştea în tabăra sa, scorul pauzei fiind 12-17.

La reluare, oaspeţii şi-au mărit avantajul, 12-21 (min. 36), dar l-au pierdut pe experimentatul pivot Eremia Pîrîianu, care a primit cartonaş roşu, pentru că adunase trei eliminări a câte două minute. Handbaliştii de la UCM Reşiţa s-au "adunat" parcă şi mai mult în joc, iar experienţa lor superioară în meciuri cu miză a tranşat soarta returului finalei, în pofida eforturilor adverse (19-23, min. 55).

Scorul general al finalei Challenge Cup a fost 50-47, favorabil echipei antrenate de Aihan Omer, în timp ce "secundul" său de la naţională, Petru Ghervan, a fost nevoit să se consoleze cu prima calificare în ultimul act din istoria CSU Bucovina Suceava.

Marcatori:

CSU Suceava: Adomnicăi 8, Ignat 4, Bibirig 2, Chiruţ 2, Tcaciuc 2, Mitrea 1, Gavriloaia 1.

UCM Reşiţa: Butulija 9, Ciubotariu 4, Pasici 4, Rohozneanu 3, Pîrîianu 2, Tucanu 2, Irimescu 1.

În partida tur a finalei, CSU Bucovina Suceava câştigase în deplasare, pe terenul reşiţenilor, cu 27-25. UCM Reşiţa a câştigat pentru a treia oară consecutiv Challenge Cup, trofeul urmând a rămâne definitiv în vitrina clubului, conform regulamentului EHF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici