UCM Reşiţa a câştigat Cupa Challenge pentru a doua oară consecutiv

Echipa masculină de handbal UCM Reşiţa a câştigat, duminică seară, Cupa Challenge pentru a doua oară consecutiv, după ce a învins, cu scorul 26-18 (10-6), formaţia austriacă HC Alpla Hard, în manşa retur a finalei competiţiei.

25 afișări
Imaginea articolului UCM Reşiţa a câştigat Cupa Challenge pentru a doua oară consecutiv

UCM Reşiţa a câştigat Cupa Challenge pentru a doua oară consecutiv

În tur, în Austria, UCM Reşiţa a pierdut cu scorul de 28-29.

Primul gol s-a marcat doar în minutul patru, ambele echipe tatonând în debutul confruntării. După 20 de minute de joc, în care apărările, dar şi ratările au avut un rol important, reşiţenii au reuşit să se distanţeze pe tabelă, 6-2, pentru a ieşi la pauză tot în avantaj, 10-6.

Susţinută de o sală arhiplină, UCM Reşiţa nu a cedat nici un moment în disputa cu austriecii, ieşind de pe teren în uralele fanilor, pentru a primi trofeul Challenge din partea oficialilor EHF. Scor final, 26-18, iar cel general, pe două manşe, 54-47.

În tur, reşiţenii au pierdut la limită, 28-29, dar în pofida numeroaselor accidentări din lot au reuşit să treacă de austrieci, păstrând în propria vitrină trofeul cucerit sezonul trecut.

UCM Reşiţa devine astfel prima echipă românească ce câştigă o cupă europeană în două ediţii consecutive. Jucătorii antrenaţi de Aihan Omer vor fi recompesanţi, conform unor surse din anturajul echipei, cu câte 5000 de euro pentru performanţa reuşită duminică seara, căreia i se adaugă şi medaliile de bronz din campionatul intern.

Câştigarea Challenge Cup de către UCM Reşiţa aduce handbalului masculin românesc încă un loc în această competiţie, pentru sezonul viitor, care va fi atribuit echipei de pe locul şase din Liga Naţională, HC Odorhei. În mod normal, România avea repartizate doar cinci locuri pentru competiţiile continentale din sezonul 2008-2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici