UCM Reşiţa a câştigat Cupa României la handbal masculin

Campioana HCM Constanţa a fost învinsă, sâmbătă, la Braşov, în finala Cupei României la handbal masculin, după aruncări de la 7 metri, de vicecampioana UCM Reşiţa, scor 29-30 (15-13, 26-26).

90 afișări
Imaginea articolului UCM Reşiţa a câştigat Cupa României la handbal masculin

UCM Reşiţa a câştigat Cupa României la handbal masculin (Imagine: Sebastian Sascau/Arhiva Mediafax Foto)

HCM l-a pierdut în minutul 7 pe interul Adzici, accidentat la maxilar, după un contact cu Ghionea, de la UCM Reşiţa. Adzici a fost transportat de urgenţă la spital, imobilizat pe o targă, dar a revenit la finalul partidei.

Meciul a fost dramatic, cu HCM la conducere în permanenţă, dar cu o cădere importantă în repriza secundă, când de la scorul 21-18 (min. 42) s-a ajuns la 22-25 (min. 55). UCM a condus până spre final, iar cu 30 de secunde rămase din joc, Sadoveac a ratat de la 7 metri, portarul reşiţenilor Antonaru, blocând in extremis. Buricea a adus egalarea, cu nouă secunde înaintea finalului, 26-26, astfel că s-a trecut la aruncări de la 7 metri, pentru stabilirea câştigătoarei Cupei României.

Sadoveac a marcat primul gol, apoi colegul său, Mihai Popescu l-a blocat pe Ghionea (27-26), dar a venit şi rândul portarului Antonaru să apere, de două ori la rând. La scorul 29-29, Ioan Stan a marcat golul desiciv, stabilind scorul final, 30-29, pentru UCM Reşiţa, care a câştigat astfel primul trofeu din istorie.

Marcatori: HCM - Toma 6 goluri, Buricea 5, Sabou 5, Csepreghi 5, Sadoveac 3, Nicolae 2, Mureşan 2, Schuch 1; UCM - Ghionea 9 goluri, Butulija 6, Fenici 3, Cuciula 2, Petrea 2, Irimescu 2, Tucanu 1, Ciubotariu 1, Rohozneanu 1, Vaidasigan 1, Stan 1, Pârâianu 1.

HCM Constanţa ar fi dorit să dedice Cupa României fostului său antrenor Zoran Kurteş (44 de ani), care a decedat în 7 mai, la doar o zi după câştigarea titlului naţional. "Eu cred că acolo sus, Zoran e mulţumit de noi. Am luptat până la capăt. Nu am crezut că ajungem la 7 metri, am greşit. Soarta a vrut aşa, a fost o finală frumoasă. Trebuie să învăţăm din greşeli şi să mergem mai departe", a declarat la final căpitanul formaţiei HCM Constanţa, Laurenţiu Toma.

În semifinale, HCM Constanţa a eliminat deţinătoarea trofeului Steaua Bucureşti, scor 31-25, iar UCM Reşiţa a trecut de CSU Suceava, cu scorul de 30-27.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici