Ucraina anunţă că va boicota turneele de calificare la Paris 2024 la care participă ruşii

Guvernul Ucrainei a anunţat oficial că sportivii din ţară nu vor participa la nicio probă de calificare pentru Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris, unde vor concura şi ruşi.

134 afișări
Imaginea articolului Ucraina anunţă că va boicota turneele de calificare la Paris 2024 la care participă ruşii

Ucraina anunţă că va boicota turneele de calificare la Paris 2024 la care participă ruşii

Decizia a fost anunţată de Oleg Nemchinov, secretar al Cabinetului de Miniştri al Ucrainei şi membru al Comitetului Naţional Olimpic al Ucrainei (CNOU), care a avertizat, de asemenea, că federaţiile naţionale care vor ignora această hotărâre vor fi sancţionate, potrivit insidethegames.

"În cadrul şedinţei de Guvern, a fost luată o decizie protocolară la propunerea colegului Gutzeit, potrivit căreia vom participa la competiţiile de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2024 doar acolo unde nu există ruşi", a declarat Nemchinov.

"În consecinţă, participarea în afara acestor criterii poate fi un motiv de privare a federaţiilor de statutul lor naţional".

Decizia a fost luată în urma anunţului Comitetului Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de marţi, potrivit căruia sportivilor individuali din Rusia şi Belarus ar trebui să li se permită să revină în sportul internaţional, atât timp cât nu susţin invazia Ucrainei şi nu sunt afiliaţi la armată.

Nemchinov a recunoscut că decizia ar putea însemna că unii atleţi ucraineni vor pierde ocazia de a concura la Jocurile Olimpice, dar este un preţ pe care trebuie să-l plătească.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici