UEFA a autorizat Fenerbahce să joace în Liga Campionilor

UEFA a autorizat Fenerbahce Istanbul să participe în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, în ciuda acuzaţiilor la adresa mai multor conducători ai grupării pentru presupusa implicare într-un vast scandal de meciuri trucate, a anunţat clubul turc.

66 afișări
Imaginea articolului UEFA a autorizat Fenerbahce să joace în Liga Campionilor

UEFA a autorizat Fenerbahce să joace în Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comisia de control şi disciplină a UEFA a decis să admită clubul nostru în Liga Campionilor 2012-2013", a anunţat conducerea grupării Fenerbahce pe site-ul oficial, precizând că a primit vineri notificarea în acest sens.

Decizia intervine în contextul în care preşedintele clubului, omul de afaceri Aziz Yildirim, este în detenţie provizorie într-o închisoare din Istanbul. Yildirim, aflat în închisoare de vara trecută, este judecat din 14 februarie alături de alte 92 de persoane într-un proces fără precedent în istoria fotbalului turc.

Ancheta, lansată în primăvara 2011, vizează meciuri din prima şi a doua ligă din sezonul 2010-2011.

Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a anunţat luna trecută că va ierta 16 cluburi şi zeci de suspecţi, mulţumindu-se să condamne opt responsabili de grupări şi doi jucători la suspendări de la unul la trei ani.

Fenerbahçe a câştigat titlul în sezonul vizat, iar scandalul a bulversat fotbalul turc. Fenerbahce a fost exclusă de TFF din ediţia 2011-2012 a Ligii Campionilor, iar Beşiktaş a remis Cupa Turciei câştigată în 2011.

Sezonul trecut, Fenerbahce a încheiat pe locul doi în campionatul Turciei, având astfel dreptul de a participa în Liga Campionilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici