UEFA, despre cazul Sergio Ramos: Controalele sunt în acord total cu Codul Agenţiei Anti-Doping

Controalele anti-doping realizate de UEFA sunt în acord total cu Codul Agenţiei Mondiale Anti-Doping, precizează reprezentanţii instituţiei, potrivit The Telegraph, în urma apariţiei acuzaţiilor de dopaj în ceea ce-l priveşte pe căpitanul echipei Real Madrid, Sergio Ramos.

531 afișări
Imaginea articolului UEFA, despre cazul Sergio Ramos: Controalele sunt în acord total cu Codul Agenţiei Anti-Doping

UEFA, despre cazul Sergio Ramos: Controalele sunt în acord total cu Codul Agenţiei Anti-Doping

"Toate controalele anti-doping realizate de UEFA sunt în acord total cu Codul Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA). UEFA a informat atat WADA cât şi FIFA despre acest gen de cazuri, potrivit cerinţelor codului WADA şi a oferit toate informaţiile detaliate, rapoartele experţilor şi dovezile în timpul cercetării acestor cazuri", au transmis oficialii UEFA, citaţi de The Telegraph.

Şi echipa Real Madrid a reacţionat după dezvăluirile Football Leaks în cazul Sergio Ramos, acuzat că ar fi fost depistat pozitiv de două ori, madrilenii susţinând că fundaşul iberic în vârstă de 32 de ani n-a încălcat regulamentul de control anti-doping.

"În legătură cu informaţiile publicate de Der Spiegel legate de căpitanul clubului, Sergio Ramos, susţinem următoarele: Sergio Ramos nu a încălcat niciodată regulamentul de control anti-doping. UEFA a cerut informaţii şi a închis imediat cazul, aşa cum se întâmplă de regulă în astfel de cazuri, după ce a verificat toate informaţiile cu specialişti de la Agenţia Mondială Anti-Doping, AMA şi chiar UEFA. În ceea ce priveşte conţinutul publicaţiei menţionate, clubul nu se pronunţă pe seama unor dovezi de natură îndoielnică", se arată în comunicatul oficial al celor de la Real Madrid.

Mediapart şi Der Spiegel au dezvăluit că Sergio Ramos, căpitanul echipei Real Madrid, ar fi fost depistat pozitiv după finala din 2017 a Ligii Campionilor, iar la sfârşitul unei partide din aprilie 2018, din LaLiga, ar fi încălcat protocolul antidoping. Fotbalistul este acuzat că a luat Dexametazonă ( medicament folosit pentru reducerea inflamaţiilor la nivelul corpului -n.r.), permisă înaintea meciurilor, dar e nevoie ca acest aspect să fie menţionat în timpul testului doping. În caz contrar, aşa cum s-a întâmplat şi cu Ramos, este considerat unul suspect de doping. Dexametazona este un medicament aflat pe lista WADA de substanţe interzise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici