UEFA îndeamnă FIFA să nu mai promoveze planul pentru o Cupa Mondială organizată odată la doi ani

UEFA, forul de conducere al fotbalului european, a îndemnat FIFA să înceteze să mai promoveze planul său de organizare a unei Cupe Mondiale din doi în doi ani şi să se angajeze în schimb la o "consultare autentică" cu privire la reforma calendarului meciurilor internaţionale.

448 afișări
Imaginea articolului UEFA îndeamnă FIFA să nu mai promoveze planul pentru o Cupa Mondială organizată odată la doi ani

Sursa foto: Mediafaxfoto

FIFA realizează un studiu de fezabilitate privind organizarea Cupei Mondiale odată la doi ani, o schimbare faţă de actualul ciclu de patru ani, şi nu a făcut un secret din dorinţa sa de a trece la un astfel de format.

Arsene Wenger, fostul antrenor al lui Arsenal, care este acum şeful FIFA pentru dezvoltarea globală a fotbalului, a declarat luna aceasta că este "100% convins" de oportunitatea acestei schimbări.

"UEFA este dezamăgită de metodologia adoptată, care a dus până acum la comunicarea şi promovarea în mod deschis a unor proiecte radicale de reformă, înainte de a i se fi oferit, alături de alte părţi interesate, şansa de a participa la orice reuniune de consultare", a declarat UEFA într-un comunicat.

UEFA a precizat că există numeroase îngrijorări cu privire la impactul unei astfel de schimbări, printre care "diluarea" valorii Cupei Mondiale, riscul ca jucătorii să fie suprasolicitaţi şi ca fotbalul feminin să sufere de pe urma turneelor anuale masculine.

"Acestea sunt doar câteva dintre îngrijorările serioase pe care propunerea FIFA le provoacă la prima vedere şi nu pot fi risipite pur şi simplu cu sloganuri promoţionale nefondate privind presupusele beneficii ale unui calendar mai stufos pentru turneele finale", se mai arată în declaraţie.

UEFA a precizat că a solicitat, la 14 septembrie, o întâlnire cu FIFA şi cu cele 55 de asociaţii europene membre, dar nu a primit încă un răspuns.

FIFA nu a răspuns imediat la solicitarea de a comenta declaraţiile din comunicat, menţionează Reuters.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a avertizat luna aceasta cu privire la un posibil boicot european al Cupei Mondiale dacă planurile FIFA vor continua.

"Putem decide să nu luăm parte la ea", a declarat Ceferin pentru publicaţia The Times.

"Din câte ştiu eu, sud-americanii sunt pe aceeaşi lungime de undă. Aşa că mult noroc cu o astfel de Cupă Mondială.”

"Cred că nu se va întâmpla niciodată, deoarece este atât de mult împotriva principiilor de bază ale fotbalului.”, a mai declarat Ceferin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici