UEFA lansează un calculator al amprentei de carbon pentru cluburi

UEFA, organismul de conducere al fotbalului european, afirmă că noul său calculator al amprentei de carbon va fi un instrument inovator pentru a ajuta cluburile să îşi reducă impactul asupra mediului.

187 afișări
Imaginea articolului UEFA lansează un calculator al amprentei de carbon pentru cluburi

UEFA lansează un calculator al amprentei de carbon pentru cluburi

Calculatorul, lansat miercuri pe stadionul Emirates Stadium al lui Arsenal şi disponibil pentru toate cluburile europene, va evalua emisiile de carbon din domenii specifice fotbalului, cum ar fi călătoriile, bunurile achiziţionate, instalaţiile şi logistica.

„Calculatorul de amprentă de carbon al UEFA întruchipează ambiţia noastră de a arăta că fotbalul poate fi o parte a soluţiei în efortul global de reducere a emisiilor de carbon", a declarat vicepreşedintele UEFA, Laura McAllister, într-un comunicat citat de Reuters.

"Oferind părţilor interesate instrumente şi îndrumări, facilităm acţiunea colectivă pentru un viitor mai durabil pentru sportul nostru şi pentru planetă."

Calculatorul, conceput special pentru industria fotbalului şi bazat pe Protocolul privind gazele cu efect de seră, a fost elaborat timp de doi ani şi reprezintă un efort de colaborare la care au participat peste 20 de organizaţii fotbalistice, precum şi consultanţi terţi.

UEFA este semnatară a campaniei „Race to Zero" a ONU, care solicită o reducere cu 50% a emisiilor de carbon până în 2030 şi atingerea unui nivel net zero până în 2040.

Potrivit UEFA, ediţia din acest an a campionatului Euro 2024, care va avea loc în Germania, va stabili un nou standard în materie de sustenabilitate, cu programe de meciuri adaptate pentru a reduce deplasările echipelor, iar deţinătorii de bilete vor avea dreptul la transport gratuit în jurul oraşelor gazdă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici