UEFA permite înregistrarea de noi jucători pentru competiţiile de club

Comitetul Executiv al UEFA a decis luni să modifice regulamentele competiţiilor UEFA Champions League, UEFA Europa League şi UEFA Europa Conference League şi să permită cluburilor să înregistreze maximum doi noi jucători eligibili pentru meciurile rămase în ediţiile actuale până la 1 aprilie 2022.

165 afișări
Imaginea articolului UEFA permite înregistrarea de noi jucători pentru competiţiile de club

În plus, Comitetul Executiv al UEFA a aprobat modificări similare la regulamentele UEFA Women's Champions League 2021/22, pentru a permite cluburilor să înregistreze cel mult două noi jucătoare eligibile pentru meciurile rămase din actuala competiţie până cel târziu la 7 aprilie 2022 (24:00 CET), în conformitate cu Regulamentul FIFA privind statutul şi transferurile de jucători.

Ca urmare a incertitudinii legate de escaladarea conflictului militar din Ucraina, care a provocat o criză umanitară masivă şi dureroasă, Biroul Consiliului FIFA a decis, la 7 şi 16 martie 2022, în coordonare şi consultare cu UEFA şi cu alte părţi interesate, să modifice Regulamentul FIFA privind statutul şi transferurile jucătorilor (RSTP) pentru a oferi securitate juridică şi claritate în ceea ce priveşte o serie de aspecte şi pentru a ţine cont de consecinţele crizei asupra jucătorilor.

În acest sens, a fost introdusă noua anexă temporară 7 la RSTP al FIFA, intitulată "Reguli temporare care abordează situaţia excepţională care decurge din războiul din Ucraina", care include dispoziţii referitoare la suspendarea contractelor dintre jucători/antrenori şi cluburi, care sunt afiliate la Asociaţia ucraineană de fotbal (UAF) şi la Uniunea de fotbal din Rusia (FUR). În special, noile dispoziţii permit, printre altele, ca jucătorii în cauză să joace pentru un alt club până la 30 iunie 2022.

În acest sens, Comitetul Executiv al UEFA a decis să includă o dispoziţie care să permită cluburilor să înregistreze maximum doi jucători suplimentari, care au fost înregistraţi anterior la un club afiliat la UAF sau la FUR şi ale căror contracte au fost suspendate în conformitate cu anexa 7 la RSTP al FIFA.

Pentru a fi eligibil pentru a participa la competiţiile UEFA menţionate mai sus, orice astfel de jucător nou trebuie, printre altele, să fie înregistrat în mod corespunzător la asociaţia naţională ca jucând pentru clubul în cauză, în conformitate cu propriile reguli ale asociaţiilor şi cu cele ale FIFA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
uefa,
fifa,
regulament

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici