UEFA se implică în scandalul privind plăţile efectuate de Barca către un fost arbitru

UEFA a deschis o investigaţie formală în cazul FC Barcelona pentru o potenţială încălcare a cadrului legal al forului fotbalistic european în ceea ce priveşte plăţile făcute de club către o companie deţinută de un înalt oficial de arbitraj, a anunţat joi UEFA.

107 afișări
Imaginea articolului UEFA se implică în scandalul privind plăţile efectuate de Barca către un fost arbitru

FC Barcelona, Facebook

Un tribunal din Barcelona a acceptat să se ocupe de acest caz săptămâna trecută, după ce procurorii au depus o plângere cu privire la ceea ce au susţinut că ar fi fost plăţi de 7,3 milioane de euro din 2001 până în 2018 către firme deţinute de Jose Maria Enriquez Negreira.

Negreira a fost vicepreşedinte al comisiei de arbitri a Federaţiei Spaniole de Fotbal din 1993 până în 2018, sub conducerea preşedintelui de atunci, Victoriano Sanchez Arminio.

UEFA a declarat joi într-un comunicat: "În conformitate cu articolul 31(4) din Regulamentul disciplinar al UEFA, inspectorii de etică şi disciplină ai UEFA au fost numiţi astăzi pentru a efectua o investigaţie privind o potenţială încălcare a cadrului legal al UEFA de către FC Barcelona în legătură cu aşa-numitul "Caso Negreira". 

Procurorul general al statului, Alvaro Garcia Ortiz, a cerut marţi ca acest caz să fie transferat la biroul procurorilor anticorupţie, din cauza caracterului de profil înalt al acuzaţiilor.

Plângerea procurorilor se concentrează asupra a 2,9 milioane de euro plătiţi în perioada 2014-2018 şi susţine că Barcelona, cu ajutorul foştilor preşedinţi ai clubului, Sandro Rosell şi Josep Maria Bartomeu, a ajuns la un "acord verbal confidenţial" cu Negreira.

Într-o declaraţie de luna trecută, clubul a negat orice abatere, spunând că a plătit un consultant extern care i-a furnizat "rapoarte tehnice legate de arbitrajul profesionist". Aceasta a fost o practică obişnuită în rândul cluburilor profesioniste de fotbal, a spus acesta.

Un oficial de rang înalt al Barcelonei a declarat pentru Reuters că clubul se aştepta la plângerea procurorilor şi a descris-o ca fiind "nimic mai mult decât o ipoteză de investigaţie absolut preliminară".

Oficialul a declarat că clubul va coopera pe deplin cu ancheta şi a reiterat că "nu a cumpărat niciodată vreun arbitru şi nici nu a încercat să influenţeze deciziile vreunui arbitru".

"Aştept cu nerăbdare să mă confrunt cu toţi ticăloşii care ne pătează scutul", a declarat preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, la un eveniment organizat de club cu căpitanii diferitelor echipe ale Barcelonei la începutul acestei luni.

LaLiga a declarat la începutul acestei luni că a raportat cazul la UEFA, deoarece nu se putea aplica nicio pedeapsă în conformitate cu legislaţia sportivă spaniolă, deoarece au trecut trei ani de la presupusele încălcări, potrivit preşedintelui său Javier Tebas.

"Întrucât nu am putut interveni pentru că a fost prescrisă, am scris la UEFA, care poate face acest lucru la nivel internaţional", a declarat Tebas într-o declaraţie oficială la începutul acestei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici