UEFA trimite acasă patru arbitri de centru de la Euro-2012. Ce a păţit arbitrul care nu a validat golul Ucrainei

UEFA a anunţat, miercuri, că patru arbitri de centru, ungurul Viktor Kassai, germanul Wolfgang Stark, olandezul Bjorn Kuipers şi spaniolul Carlos Velasco Carballo, au fost trimişi acasă după meciurile din faza grupelor de la Campionatul European din Ucraina şi Polonia.

515 afișări
Imaginea articolului UEFA trimite acasă patru arbitri de centru de la Euro-2012. Ce a păţit arbitrul care nu a validat golul Ucrainei

UEFA a trimis acasă patru arbitri de centru care au oficiat în grupe la Euro-2012

Ungurul Viktor Kassai a arbitrat meciul Anglia - Ucraina, scor 1-0, din ultima etapă a grupei D, şi nu a validat un gol valabil pentru reprezentativa ţării gazdă.

Spaniolul Carlos Velasco Carballo a greşit la meciul de deschidere al Euro-2012, Polonia - Grecia, scor 1-1, când a eliminat uşor un jucător elen, iar la întâlnirea Germania - Danemarca, scor 2-1, nu a acordat o lovitură de pedeapsă pentru danezi.

Germanul Wolfgang Stark nu a acordat un penalti pentru Croaţia în meciul cu Spania, câştigat de iberici cu scorul de 1-0.

Olandezul Bjorn Kuipers a fost arbitrul întâlnirii Ucraina - Franţa, scor 0-2, întreruptă în minutul 5 din cauza unei furtuni. Partida a fost reluată după aproximativ 50 de minute.

Responsabilul UEFA cu arbitrii, italianul Pierluigi Collina, a declarat, miercuri, că golul nevalidat Ucrainei este o eroare umană. "Golul Ucrainei a fost valabil. A fost o eroare umană, dar o eroare de câţiva centimetri, nu de jumătate de metru aşa cum s-a scris. Era mai bine să fie evitată această greşeală, dar să nu uităm că este unica problemă apărută în 24 de meciuri la Campionatul European. O singură eroare nu poate schimba trei ani de muncă. Majoritatea deciziilor au fost cele corecte", a spus Collina.

În minutul 62, ucraineanul Marko Devici a şutat la poartă, iar John Terry a scos balonul de după linia porţii. Arbitru ungur Viktor Kassai a lăsat jocul să continue, după ce asistenul suplimentar Istvan Vad nu i-a semnalizat că mingea depăşise linia porţii cu întreaga circumferinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici