ULTIMA ORĂ. Michel Platini şi Sepp Blatter, acuzaţi oficial de fraudă

  • În cazul celor doi foşti conducători ai FIFA şi UEFA, procurorul elveţian a întocmit rechizitoriul şi îl va depune la instanţă.
  • Platini şi Blatter sunt acuzaţi de fraudă, respectiv de delapidare.
  • Procurorul cere închisoare pentru cei doi, în dosarul în care Blatter şi-a plătit lui Platini două milioane de franci elveţieni.
1381 afișări
Imaginea articolului ULTIMA ORĂ. Michel Platini şi Sepp Blatter, acuzaţi oficial de fraudă

Michel Platini, dreapta, şi Sepp Blatter, stânga

Acuzaţi oficial sunt fostul preşedinte UEFA, francezul Michel Platini, şi fostul număr 1 de la FIFA, elveţianul Sepp Blatter, pentru fraudă.

Aceasta este cererea procurorului Confederaţiei Elveţiene, care îşi va depune acuzaţiile la instanţa penală federală Bellinzona.

La finalul cercetărilor sale, procurorul îi acuză pe cei doi foşti manageri de fraudă / delapidare, pentru că au aranjat ilegal plata a două milioane de franci elveţieni lui Michel Platini de către FIFA.

Triplul câştigător al „Balonului de Aur” l-a asistat pe Sepp Blatter, între 1998 şi 2002, în timpul primului său mandat la FIFA, conform unui contract semnat în 1999, convenind un salariu anual de 300.000 de franci elveţieni, „facturat de domnul Platini şi plătit integral de către FIFA”.

5 ani de închisoare sau o „pedeapsă bănească”

Totuşi, în 2011, „la peste opt ani de la încetarea activităţii sale de consultant”, fostul căpitan al Franţei „a revendicat o creanţă de 2 milioane de franci elveţieni”, plătită de autoritatea fotbalistică „cu complicitatea” aceluiaşi Blatter. Despăgubiri considerate „nejustificate” de către procuratură.

Cei doi suspecţi s-au apărat întotdeauna susţinând că au convenit verbal asupra unui salariu anual de un milion de franci elveţieni pentru această activitate de consultanţă, dar că finanţele FIFA la acea vreme nu permiteau plata către Platini.

Revine Tribunalului Penal Federal din Bellinzona să valideze acest rechizitoriu, care a fost încheiat după şase ani de investigaţii, şi să decidă asupra posibilei desfăşurări a unui proces împotriva celor doi.

Simpla fraudă se pedepseşte cu cinci ani de închisoare sau o „pedeapsă bănească”, conform legislaţiei elveţiene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici