Un antrenor de fotbal spaniol acceptă un post la un club din Rusia, în ciuda războiului din Ucraina

Spaniolul Pep Clotet a acceptat postul de antrenor al clubului Torpedo Moscova din prima ligă rusă, în ciuda faptului că Rusia a rămas în mare parte izolată în urma invaziei din Ucraina. În vârstă de 45 de ani, barcelonezul a mai condus echipe în ţări precum Spania natală, Suedia, Anglia şi Italia.

552 afișări
Imaginea articolului Un antrenor de fotbal spaniol acceptă un post la un club din Rusia, în ciuda războiului din Ucraina

Un antrenor de fotbal spaniol acceptă un post la un club din Rusia, în ciuda războiului din Ucraina

Cel mai notabil stagiu al său a fost în Anglia, la Birmingham City, echipă din Championship, unde a fost responsabil pentru lansarea lui Jude Bellingham, pe atunci în vârstă de 16 ani, oferindu-i minute în mod regulat în prima echipă, dând şanse unei cariere care l-a făcut pe adolescentul englez să devină acum unul dintre cei mai râvniţi jucători din Europa.

Torpedo a promovat din nou în prima ligă rusă în sezonul trecut, iar în prezent ocupă ultimul loc în clasament după 20 de meciuri şi se confruntă cu retrogradarea.

Clubul, care joacă în prezent pe stadionul Luzhniki, locaţia centrală a Jocurilor Olimpice din 1980, în timp ce i se construieşte un nou teren, este cunoscut pentru suporterii săi de dreapta.

Aceştia afişează adesea svastica la meciuri, iar unii s-au alăturat "Espanola", un grup de fani huligani ai fotbalului care s-au oferit voluntari pentru a lupta în războiul împotriva Ucrainei.

Iaroslav Savin, preşedintele Torpedo Moscova, a afirmat că situaţia din Ucraina, care a dus la interzicerea cluburilor ruseşti de către UEFA, nu a fost discutată cu Clotet înainte de numirea sa.

"El a venit la clubul de fotbal, problemele politice nici măcar nu au fost discutate", a declarat Savin pentru agenţia oficială de presă de stat rusă TASS.

Clotet, care nu a vizitat niciodată Moscova înainte de a fi numit în noua sa funcţie, a declarat într-o conferinţă de presă că deja învaţă limba rusă.

El intenţionează să comunice cu noii săi jucători în engleză până când va stăpâni limba.

"Am văzut o mulţime de meciuri ale Torpedo, toate ultimele meciuri, plus meciurile din prima parte a sezonului", a declarat Clotet într-o conferinţă de presă.

"Trebuie să lucrăm mult; am urmărit mult performanţele cluburilor ruseşti din Europa.

"Liga din Rusia este foarte competitivă. Vom face tot posibilul pentru a obţine cât mai multe puncte în următoarele meciuri.

"Am avut multe discuţii cu conducerea clubului, mi-au plăcut ideile, proiectul, care este axat pe termen lung.

"M-a atras atât de mult încât nu am putut refuza", a mai spus spaniolul, citat de insidethegames.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici